Tanácsadóink javaslatai

Fitten Emivel XIX. - Kikapcsolódás és sport egyszerre szinte bármilyen korban!

Emese, triatlon edző, humán-kineziológus
Emese, triatlon edző, humán-kineziológus
Fitten Emivel XIX. - Kikapcsolódás és sport egyszerre szinte bármilyen korban!

Kikapcsolódás és sport egyszerre, szinte bármilyen korban!

 

Az a jó a tollaslabdában, hogy nem igényel extra felszerelést és akár kint a kertben, strandon, folyosón vagy szinte bárhol lehet játszani.

Ami még ennél is jobb, hogy akár a nagymamáddal is „ütögethetsz”. SŐT, vedd rá a nagyidat, hogy mozogjon veled egy kicsit, ha az egészsége engedi.

Pár ok, hogy miért is ragadj ütőt:

Nem csak a testedet, az agyadat is fiatalon tartja! A rendszeres tollasozás is megnövelheti az élettartamot és az életminőséget. Melegíts be mindig mielőtt játszol és próbálj meg legalább 30 percet ütögetni. De ez szerintem nem lesz nehéz, hiszen ez egy vicces, játékos mozgásforma.

 

 

Javítja a reflexedet és a gyorsaságodat, mert a tollas egy gyors tempójú játék. Folyamatosan figyelned kell, hogy mikor hova üti az ellenfél. De persze ez rád is igaz, hogy kitaláld, hogy mikor merre üsd a labdát, így fejleszti a stratégiai gondolkodásmódodat is. Természetesen nem kell mindig vérre menő harcot vívni, lehet, csak a móka és a mozgás öröméért játszani. Ilyenre a tippem, ha pont az ellenkezőjét csináljátok, próbáljatok meg minél többet úgy ütni, hogy nem esik le a labda. Számoljátok hangosan és érjetek el minél több találatot így.

 

 

Javítja a fizikai állóképességedet, ha megfelelő ideig csinálod. Ha unod az edzőtermeket és a futást is, akkor tökéletes lehet a tollas, ha ledobnál pár plusz kilót. Mozogj közben eleget, elég időn keresztül, na meg ne felejts el bemelegíteni és kicsit nyújtani utána, hogy komplex legyen az egész.

Az a legjobb szerintem, hogy játszhatod a családoddal is akár fürdőruhában nyáron a strandon.

 

Remélem kedvet kaptatok egy kis családi tollas-bajnoksághoz ;)