Illy darált kávé klasszikus pörköléssel, 250 g

Illy darált kávé klasszikus pörköléssel, 250 g

A magyar Illy Ferenc által 1933-ban Triesztben alapított világhírű illy keverékét 3 kontinens 9 nemes Arabicája alkotja.
Ez a normál pörkölésű klasszikus blend adja a legkiegyensúlyozottabb, legharmonikusabb ízélményt, amit a legtöbb kávéínyenc keres: virágos, gyümölcsös aroma csokoládés és pirítós kenyér jegyekkel, hosszantartó édes utóízzel.
Az Illy legnagyobb tehetsége pont ebben rejlik, hogy a változó kávé termésből mégis folyamatosan ugyanazt a prémium, állandó minőséget, ugyanazt a blendet összerakja.
A többi kávés cég a márkaneve alatt különféle minőségű keverékeket gyárt, az Illy azonban csak egyetlen blendet készít, amit normál és erősebb pörkölésben gyárt.
A különféle keverékek között sokkal könnyebb a minőségbeli ingadozásokat is eladhatóvá tenni.
Az Illy blendje azonban mindig ugyanolyan, nincs lehetősége és szándéka sem a logója alatt jobb és rosszabb kávét árulni, az Illy a tudása szerinti legjobbat szeretné nyújtani.

Az Illy nem használ keverékében értéktelenebb, olcsóbb Robusta kávékat, mivel tudományos kutatásai és érzékszervi vizsgálatok szerint a Robustának nincs aromaértéke, a sok kávéban érezhető fás, dohos, lapos, keserű íz a Robustának köszönhető.
Pörkölés után a kávét túlnyomáson, a levegő kizárásával, nitrogén hozzáadásával (Pressurization) csomagolják, mely az illy szabadalma, a mai napig a világ legfejlettebb kávé csomagolása.
Így őrzi meg a kávé felhasználásig pörköléskori aromáját és frissességét, melyet az Illy 2 évig garantál.
Az Illy kávé fenntartható, a farmerektől a csészénkig mindenkinek értéket teremt.
Az Illy nem kávétőzsdéről, hanem közvetlenül a termelőktől vásárol, a nyerskávé minőségben nem köt kompromisszumot.
Az Illy elsőként a világon megkapta a 'Responsible Supply Chain Process' (Fenntartható Ellátási Lánc) bizonyítványtl a DNV-től.
Ízesítés

A termék jellemző íze

Kávé
Összehasonlítás
Kedvencekhez
A vásárlás után járó pontok: 67 Ft
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Hasonló termékek