Recept ajánló

Barackos-vaníliás fánk

Panni
Panni
2022.01.25 00:00
Barackos-vaníliás fánk
Itt a farsang, áll a bál ;)
Már jócskán benne vagyunk az idei farsang időszakban, így szeretnék mutatni nektek egy igazi farsang finomságot. Légies, finom, ropogós fánk, ráadásul vaníliás krémmel töltve, sőt még baracklekvárral is édesíthetjük. Majd meglátjátok, hogy ez az ínycsiklandozó süti, mennyivel egyszerűbb, mint, ahogy elsőre gondolnátok. Gyertek próbáldjátok csak ki!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 130 g liszt
  • 130 g vaj
  • 130 g víz
  • 4 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál cukor

 

A krémhez:

Édesítéshez pedig lekvár: 

Elkészítés:

 

  1. Első lépésként kezdjük el a krém elkészítését. Ehhez pici tejjel csomómentesre keverjük a pudingot, a tojássárgáját, és a cukrot.
  2. A maradék tejet pedig forraljuk fel a vaníliacukorral.
  3. Ha felforrt, akkor keverjük hozzá a pudingos krémet. Fontos, hogy folyamatosan keverjük a készülő masszát, egész addig amíg a krém el nem kezd vastagodni. Ekkor adjuk hozzá az előkészített kis vajat is. Végül vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni.
  4. Most új lépésként forraljuk fel a vizet, a vajjal, cukorral, és egy kis sóval. Ha ez a vizes mixünk kezd homogén állagúvá válni, akkor szórjuk hozzá a lisztet. Ezután pedig a liszttől tésztává sűrűsödő masszát pár mozdulattal formázzuk golyóvá.
  5. Ezután hagyjuk kihűlni, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat egyesével.
  6. Az így elkészült masszát töltsük csöves habzsákba, és készítsünk tetszőleges méretű kupacokat, egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
  7. Most pedig tegyük a tésztánkat sütőbe és először 190 C° fokon, 20 percig, majd pedig még 20 percig 170 C° fokon süssük ki őket.
  8. Ha jól átsültek, és kicsit meg is pirultak a fánkok, akkor kivehetjük őket hűlni. 
  9. Már csak az összeállítás van hátra. Ehhez először vágjuk félbe őket, majd pedig kenjük meg a belsejüket egy kis lekvárral, rakjuk őket tele bőségesen az elkészített vanília krémmel, végül egy kis sapkaként tegyük rá mindegyikre a levágott tetejét.
  10. Ha szeretnénk még tovább édesíteni, akkor akár egy kis porcukorral is megszórhatjuk őket.

Kész is vagyunk, jó étvágyat hozzá slightly smiling face