Recept ajánló

Gluténmentes barackos morzsasüti

Panni
Panni
2021.08.03 00:00
Gluténmentes barackos morzsasüti
Pont elég édes, pont elég fűszeres, és pont elég hűsítő. Ezt a receptet meg kell osztanunk veletek! 
Készítsétek el ti is ezt az egyszerű, barackos, fűszeres süteményt, egy órán belül, és élvezzétek a hűsítő finomságot ebben a hőségben.  A hűsítő finomságért tálaljuk egy gombóc vanília fogylalttal, ami kifejezetten jól passzol a fahéjas, gyümölcsös kombinációhoz.

 

Hozzávalók

Az aljára

  • 6 db barack
  • 70 g eritritol
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 csipet só

A tetejére

  • 180 g liszt
  • 120 g barna cukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 100 g vaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra.
  2. Vágjuk szeletekre a barackot és pácoljuk be a fűszerekkel, a cukorral és a citrommal.
  3. Tegyük a gyümölcsöket egy közepes méretű tepsi aljára.
  4. Készítsük el a sütemény tetejét. A vaj kivételével minden hozzávalót keverjük el alaposan egy tálban.
  5. Olvasszuk fel a vajat majd öntsük rá a liszt keverékre. Morzsoljuk szét a keveréket.
  6. A morzsákat nyomkodjuk a gyümölcs tetejére, és tegyük be a tepsit a sütőbe sülni kb. 50 percre. A süti akkor van kész, ha a teteje aranybarnára pirult.
  7. Várjuk meg, míg kihűl a sütemény és kész! Jó étvágyat hozzá!

 

Extraként egy gombóc vanília fagylalttal még tovább fokozhatjuk a hatást ... megéri ;)