A zabkeksz receptet talán már te is kipróbáltad, de vajon ismered-e a köleskekszet? Ugye, hogy nem ;) Pedig meglepően gyorsan elkészíthető, ráadásul omlós, és igazán finom! Így ha épp valami változatosságra vágysz, akkor süsd meg ezt az egyszerű, és ropogósan omlós kekszet, ami ráadásul még vegán is!
Elkészítés:
- Először is melegítsük elő a sütőt 180 C° fokra
- Majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral
- Ezt követően egy közepes méretű edénybe keverjük össze a lisztet, a mandulát, az áfonyát, szódabikarbónát, sót, és citromhéjat (tehát a száraz alapanyagainkat)
- Utána egy másik, kisebb edénybe pedig keverjük össze a mézet, olajat, citromlevet, és vaníliát (vagyis a nedves alapanyagainkat)
- Következő lépésként a mézes keveréket öntsük a lisztes mixre, és keverjük őket össze jó alaposan. Ha kész vagyunk, akkor most hagyjuk állni a tésztát nagyjából 10 percig
- Ha letelt pihentetésre szánt idő, akkor formázzunk a tésztából kis dió méretű golyókat, majd a tenyerünkkel lapítsük ki őket egy kicsit, de vigyázzunk, hogy ne paszírozzuk teljesen szét őket
- Végül helyezzük a kis kilapított kekszeket a tepsibe és süssük őket 15 percig, vagy amíg aranybarnára nem sülnek
Ennyi az egész, ugye milyen egyszerű és mégis milyen finom! Jó étvágyat hozzá