Recept ajánló

Mézeskalács zablisztből

Panni
Panni
2020.12.11 00:00
Mézeskalács zablisztből
Az egyik kedvenc időtöltésünk karácsony idején, a közös sütés. A mézeskalács készítés nálunk mindig összehozza a családot, hiszen ilyenkor mindenki számára akad egy kedvére való feladat. Míg valaki gyúr, a másik szaggat a harmadik pedig díszít. Sok-sok tálca elkészült sütemény után pedig együtt ülünk le és élvezzünk a mézeskalács ízét.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 200 g méz
  • 100 g vaj
  • 100 g eritritol 
  • 450 g zabpehelyliszt 
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája

A díszítéshez

    Elkészítés:

    1. A mézet, vajat és eritritolt langyosra melegítjük.
    2. A zabpehelylisztben elkeverjük a szódabikarbónát, fűszerkeveréket és a citromhéjat, majd hozzá adjuk a tojásokat is. 
    3. Az olvasztott vajas keveréket hozzá keverjük a lisztes keverékhez és egy összeálló tésztává gyúrjuk. Majd fóliába csomagoljuk.
    4. Tegyünk a tésztát pihenni a hűtőbe több mint 5 órán át(hatudjuk egy egész éjszakát is pihentethetjük).  
    5. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra és egy lisztes felületen gyúrjuk ki a tésztát. szaggassunk különböző formájú sütiket és kenjünk meg a tetejüket tojásfeherjével, hogy szép fényes legyen.
    6. Díszítsük ki a süteményeket magvakkal és gyümölcsökkel, ízlés szerint és süssük készre őket mindössze 5 perc alatt. (Ha látjuk, hogy már hamarabb pirul, akkor vegyük ki a sütőből). 

    Egyből fogyasztható és sok ideig tárolható grinning face with big eyes