Az egyik kedvenc időtöltésünk karácsony idején, a közös sütés. A mézeskalács készítés nálunk mindig összehozza a családot, hiszen ilyenkor mindenki számára akad egy kedvére való feladat. Míg valaki gyúr, a másik szaggat a harmadik pedig díszít. Sok-sok tálca elkészült sütemény után pedig együtt ülünk le és élvezzünk a mézeskalács ízét.
Hozzávalók:
A tésztához:
A díszítéshez
Elkészítés:
- A mézet, vajat és eritritolt langyosra melegítjük.
- A zabpehelylisztben elkeverjük a szódabikarbónát, fűszerkeveréket és a citromhéjat, majd hozzá adjuk a tojásokat is.
- Az olvasztott vajas keveréket hozzá keverjük a lisztes keverékhez és egy összeálló tésztává gyúrjuk. Majd fóliába csomagoljuk.
- Tegyünk a tésztát pihenni a hűtőbe több mint 5 órán át(hatudjuk egy egész éjszakát is pihentethetjük).
- Melegítsük elő a sütőt 210 fokra és egy lisztes felületen gyúrjuk ki a tésztát. szaggassunk különböző formájú sütiket és kenjünk meg a tetejüket tojásfeherjével, hogy szép fényes legyen.
- Díszítsük ki a süteményeket magvakkal és gyümölcsökkel, ízlés szerint és süssük készre őket mindössze 5 perc alatt. (Ha látjuk, hogy már hamarabb pirul, akkor vegyük ki a sütőből).
Egyből fogyasztható és sok ideig tárolható