Recept ajánló

Müzliszelet otthon

Panni
Panni
2020.10.16 00:00
Müzliszelet otthon
Könnyen és gyorsan elkészíthető müzliszelet otthon, sütés nélkül. Bármilyen müzli vagy zabpehely alapot használhatunk a szeletek elkészítéséhez és tetszés szerint ízesíthetjük őket különböző magvakkal, gyümölcsökkel.
Opcionálisan a recepetből kihagyhatjuk a mogyoróvajat és használhatunk több mézet a keverék összeállításához, vagy helyettesíthetjük mandulavajjal. 

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben pirítsuk meg külön a zabpelyhet és a kesudiót, majd egy nagy tálba keverjük őket össze. 
  2. Olvasszuk fel a mézet és a mogyoróvajat mikróban vagy víz gőz felett, hogy majd könnyebben lehessen elkeverni őket. 
  3. Adjuk hozzá a mixhez az aszalt áfonyát, a kókusz chipset, a mézet és a mogyoróvajat és alaposan keverjük el, amíg egy összeálló masszát nem képez. 
  4. Egy sütőpapírral bélelt tálba(20cmx25cm)helyezzük át masszát és egyenletesen oszlassuk el az edényben. A tetejét fedjük le sütőpapírral és a kezünk segítségével vagy egy pohár aljával lapítsuk le a müzlit úgy, hogy a a sütőpapír teljesen a masszára simuljon. 
  5. Helyezzük az edényt a hűtőbe egy fél órára, vagy ameddig a müzli meg nem szilárdul. 
  6. Ha megfelelő az állaga a müzlink, akkor vegyük ki a hűtőből és vágjuk szeletekre. 
  7. A már kész szeleteket fogyaszthatjuk vagy készíthetünk rájuk étcsokoládé bevonót. Ha csokoládéval szeretnénk díszíteni a szeleteket, akkor vízgőz fölött olvasszunk meg egy pár kocka étcsokoládét és csorgassuk rá a szeletekre.

Jó étvágyat