Recept ajánló

Csirkemell Corn Flakes bundában

Panni
Panni
2020.10.27 00:00
Csirkemell Corn Flakes bundában

Reggelizőpehely ebédre? Igen. Dobd fel a sima rántott csirkét egy roppanós bundával. A gyerekeknek garantáltan a kedvence lesz és most egészségesebben készíthetjük el, sokkal kevesebb olajjal.

 

Hozzávalók:

  • Csirkemell filé
  • Corn flakes
  • Tojás
  • Liszt
  • Piros Paprika por ízlés szerint
  • Fokhagyma por ízlés szerint

 

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
  2. A csirkét tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre, hogy könnyebben és gyorsabban átsüljön a sütőben.
  3. A kukoricapelyhet rakjuk egy kis zacskóba és a tenyerünk segítségével törjük apró darabokra, majd rakjuk át egy mélytányérba a panírozáshoz. 
  4. Egy másik mélytányérba egy tojást verjünk fel a harmadik tányérban pedig öntsünk lisztet és keverjünk el benne egy kis kanál piros paprikát és fokhagyma port, hogy ízesebb legyen a panír. 
  5. Először forgassuk meg a csirkemellet a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a kukoricapehely morzsában. 
  6. Helyezzük a szelteket egy sütőpapírral bélelt tepsiben, amit előtte kicsit megkennünk olajjal, hogy a csirke jobban piruljon és roppanósabbra süljön. 
  7. Körülbelül 30-40 perc alatt a csirkét készre sütjük és az általunk választott körettel tálaljuk.

Jó étvágyat slightly smiling face