Recept ajánló

Csöröge fánk

Panni
Panni
2021.01.19 00:00
Csöröge fánk
Egy újabb fánk recept a farsangi szezonra. Ha már meguntad a hagyományos kör alakú fánk recepteket, megmutatjuk miként tudod elkészíteni még a kedvencedet. 
Készítsd el velünk ezt a nem mindennapi süteményt egyszerűen, egészségesebben és elvezd a ropógos tésztát az általad választott gyümölcsös lekvárral. 

 

Hozzávalók:

A fánkokhoz:
  • 280 g liszt 
  • 140 ml tejföl
  • 20 g porcukor
  • 50 g vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek szódavíz
  • 1 csipet só
  • 1 csipet sütőpor
  • olaj a sütéshez

A tálaláshoz

 

Elkészítés:

  1. Morzsoljuk el a vajat a lisztben, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és gyúrjuk össze a tésztát.
  2. Ha már egy összeálló tésztát kaptunk, akkor tegyük bele a golyót egy tálba, fedjük le és pihentessük kb. 30 percig. 
  3. Lisztes felületen, nyújtsuk ki a tésztát egészen vékonyra és a csöröge vágóval először húzzunk a téglalap alakú tésztán, átlósan vonalakat kb. 8 cm-re egymástól, majd húzzunk vonalakat vízszintesen ugyanúgy 8 cm-re egymástól. Így kapunk rombusz alakú formákat. 
  4. A rombuszok belsejébe, vágjunk egy kis egyenes nyílást, amin a rombusz egyik sarkát húzzuk keresztbe. Így megkapjuk a szép csöröge fánk alakját. 
  5. Melegítsünk elő ét- vagy kókuszolajat és kis hőmérsékleten süssük, amíg el nem kezd pirulni. Ha már mindkét oldala megpirult, akkor vegyük ki papírtörlőre lecsöpögtetni. 
  6. Tálaljuk a fánkokat kis eritritből készült porcukorral és bármilyen kedvünkre való gyümölcslekvárral. 

Jó étvágyat