Recept ajánló

Epres Galette

Panni
Panni
Epres Galette
Hello eperszezon, már nagyon vártunk! :) Legalábbis én biztosan nagyon szerettem volna már, hogy finomabb, ízesebb legyen az eper. Ezt kihasználva készítettem egy isteni epres süteményt, ami nem más, mint a galette, azaz a francia pite. Ráadásul most tettem bele egy kis csavart, ugyanis ezúttal még pisztáciakrémet is használtam, és nyugodt szívvel mondhatom, hogy egyenesen ISTENI ...

Próbáld ki Te is!

 

Hozzávalók

 

 

Elkészítés:


  1. Első lépésként mérjük ki egy nagy tálba a lisztet, az eritritet, a kockára vágott vajat és a csipet sót.
  2. Ha megvagyunk, akkor öntsük hozzá a vizet és gyúrjuk jól össze az egészet egy homogén masszává.
  3. Ezután terítsünk le egy sütőpapírt és szerintem azon kezdjük majd el kinyújtani a tésztát, mert így sokkal könnyebb lesz majd átrakni a tepsibe. Tehát egy lisztezett sütőpapíron kezdjük el kör alakúra nyújtani a tésztát. 
  4. Következő lépésként kenjük meg a kinyújtott tésztát pisztáciakrémmel.
  5. Majd vágjuk fel az epreket (nagyjából közepes méretűtűek és tetszőleges formájúak lehetnek, egy kicsit jobb is, ha nem túl szabályosak lesznek). Szórjunk a felvágott eprekre a barnacukrot és a keményítőt, majd keverd össze őket.
  6. Ezután szórjuk a tésztára az epreket és próbáljuk őket egyenletes vastagságban eloszlatni. Figyeljünk rá, hogy a szélétől hagyjunk ki körülbelül 2-3 cm helyet, mert ezt kell majd vissza hajtanunk!
  7. Ha minden gyümölcsöt elhelyeztünk, akkor hajtsuk vissza a tészta széleit és kenjük meg körben egy tojással ezt a visszahajtott szélső területet.
  8. Végül mehet is a sütőbe és kész is!

 

Jó étvágyat hozzá!