Recept ajánló

Fordított citrustorta

Panni
Panni
2022.06.14 00:00
Fordított citrustorta

Újra itt a nyár, vele a kánikula! Biztos veletek is előfordul, hogy valami egyszerű de mégis frissítő finomsággal lepnétek meg a szeretteiteket. Ha így van, akkor próbáljátok ki ezt az isteni citrusos tortát. Ez amellett, hogy egyszerűen elkészíthető, ráadásul még igazán mutatós desszert is. Ha nyári piknikre készülsz, mindenképpen süsd meg ezt a sütit és a siker garantált ;)

Hozzávalók

 

 

Elkészítés:

 

  1. Első lépésként melegítsük elő a sütőt 180 C°-ra, és vajazzunk ki egy tortaformát. 
  2. Utána a forma alján szórjuk el egyenletesen a cukrot, majd a grépfruit és narancs karikákat rendezzük el a formában
  3. Most egy nagy edényben keverjük el a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, és a sót, vagyis a száraz összetevőket
  4. Ezt követően egy másik edényben dolgozzuk össze a tojásokat, az olvasztott vajat, a tejet, narancshéjat, és a grépfrút levet, vagyis a nedves összetevőket
  5. Ha megvagyunk, akkor most óvatosan dolgozzuk össze a két tál tartalmát, figyelve arra, hogy ne keverjük túl a tésztát, de csomós se legyen
  6. A kész tésztánkat öntsük át a formába, majd tegyük be a sütőbe nagyjából 35 percre sülni (úgy tudjuk megállapítani, hogy kész-e a torta, hogy a tészta széle szépen elkezd elválni a formától, de a jól ismert szúrópróbával is tudjuk tesztelni a tészta átsülését)


Mindössze ennyi az egész, már vihetjük is a torkos rajongók elé slightly smiling face