Recept ajánló

Joghurtos almatorta

Panni
Panni
2022.02.15 00:00
Joghurtos almatorta

Mit szólnál hozzá, ha evvel az almás, virágmintás sütivel várnánk a tavaszt? Gyere, készíts el te is, mindössze néhány alapanyagból ezt az igazán mutatós tortát! Túl azon, hogy az íze is egyenesen mennyei, ráadásul még egészséges is, hiszen  televan almával és joghurttal. Próbáld csak ki és meglátod a család kedvence lesz ;)

 

Hozzávalók

 

Elkészítés:

 

  1. Először hámozzuk meg az almákat, és vágjuk őket vékony gerezdekre. 
  2. Majd facsarjuk rájuk egy citrom levét, és szórjuk meg őket fahéjjal. Fontos, hogy a fahéj érje őket minden oldalukon szép egyenletesen, de azért óvatosan, hogy legyen túl sok belőle.
  3. Ezt követően a tészta elkészítéséhez először keverjük össze a cukrot a tojással, majd adjuk hozzá az olajat, a joghurtot és és a citrom reszelt héját.
  4. Most pedig keverjük össze a száraz alapanyagokat is, végül nedves és száraz alapanyagokat dolgozzuk össze, figyelve arra, hogy ne keverjük túl a masszát.
  5. Ha kész vagyunk akkor kenjünk ki egy pite formát, vagy béleljünk ki sütőpapírral, majd merjük bele a tésztát, és oszlassuk szét szép egyenletes rétegben. Ha a tészta szétoszlatásával elkészültünk, akkor nem marad más hátra, mint a díszítés.
  6. Ezt pedig az almadarabokkal tudjuk elvégezni, mégpedig úgy, hogy a tészta belseje felől kifelé haladva körkörösen helyezzük el a gerezdeket a tésztára, míg a forma szélére nem érünk. Ha jól csináltuk, akkor egy egy virágra hasonlító dekorációt kellene, kapnunk.
  7. Most melegítsük elő a sütőt 180 C° fokra, és ha elérte a megfelelő hőmérsékletet, akkor helyezzük be a sütit sülni kb ~35-40 percre.
  8. Ha kész van, vegyük ki hűlni és még ha szeletelés előtt szeretnénk kicsit szórjuk meg porcukorral, hogy még látványosabb legyen a minta.


Ennyi az egész, jó étvágyat hozzá slightly smiling face