Recept ajánló

Sajttal szórt krumplis pogácsa

Panni
Panni
2020.12.30 00:00
Sajttal szórt krumplis pogácsa
Pogácsa, a megunhatatlan sós sütemény. 
Süsd meg te is újévre ezt az igazi közönség kedvencet, és csak győzd követni, ahogy pillanatok alatt elkapkodják grinning face with big eyes

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg a krumplit, és kockázzuk fel kisebb darabokra. Tegyük fel egy edénybe főni, sós vízben ellepve.
  2. Ha a krumpli megpuhult, szűrjük le és meg, amíg meleg, törjük össze.
  3. Adjuk a krumplihoz a sót, borsot, a sütőporral elkevert lisztet, a vajat és a tojásokat. Gyúrjuk jól össze az egész tésztát és hagyjuk egy órán át pihenni.
  4. Lisztes felületen gyúrjuk ki a tésztát és szaggassunk belőle 2cm vastagságú és tetszőleges átmérőjű köröket.
  5. Helyezzük a pogácsákat sütőpapírra, kenjük meg a tetejüket tojással és szórjuk meg őket sajttal.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és kb. fél óra alatt süssük készre a pogácsákat. 
Kész is, jöhetnek a rajongók