Recept ajánló

Maradékmentő reggeli

Panni
Panni
Maradékmentő reggeli
Ezt a receptet legjobban úgy tudnám jellemezni, hogy a tökéletes maradékmentő reggeli. Egyrészt azért tökéletes, mert a sok-sok édesség és ünnepi menü után jó egy kicsit visszatérni az egészségesebb reggeli finomság irányába, másrészt, mert ezúttal tényleg olyan alapanyagokra építettem, amelyeket már fel kellett használnom és semmiképp sem szerettem volna megválni ezektől. Plusz ehhez a recepthez pont így, kicsit túléretten jó a banán. :) Több opciót írok az elkészítéshez, így te is tudsz válogatni a hozzávalók közül.
Próbáld ki Te is!

 

Hozzávalók

 

(Ha ovális tálban vagy normális méretű tepsiben készítenéd, akkor az itt szereplő mennyiségeknek a duplával kalkulálj)

Elkészítés:

  1. Első lépésként egy villa segítségével nyomkodd szét a banánokat. 
  2. Ezután a szétnyomkodott, banános masszához öntsd hozzá a zabpelyhet.
  3. Majd kicsit melegítsd fel a mogyorókrémet/mandulakrémet, hogy folyósabb legyen, és öntsd ezt is hozzá a masszához.
  4. Következő lépésként törd össze a csokit vagy csoki-nyuszit apróbb darabokra és ezt is keverd a banános-zabos finomsághoz.
  5. Közben melegítsd elő a sütőt 180 °C fokra.
  6. Ezután kenj ki kókuszzsírral egy hőálló edényt. (Itt akár használhatsz sütőpapírt is).
  7. Végül az előmelegített sütőben 180 °C fokon körülbelül 35-40 percig süsd készre a masszát és kész is.

 

Jó étvágyat hozzá!