Recept ajánló

Mimosa muffin

Panni
Panni
2022.04.19 00:00
Mimosa muffin

Ha te is szereted a különleges muffinokat, sőt szeretnéd ilyen finomsággal meglepni a családod, akkor készítsd el ezt az isteni sütit! A lágy, puha, és gyümölcsös tészta minden alkalomra jó választás, és akár fél óra alatt el tudod készíteni! Próbáld csak ki ;)

 

Hozzávalók

 

A muffinhoz:

A bevonathoz:

  • porcukor
  • prosecco

Elkészítés:

 

  1. Első lépésként melegítsük elő a sütőt 180 C° fokra, és készítsünk elő a muffin formákat is
  2. Majd egy nagy tálba keverjük el össze egymással a lisztet, a sütőport, a sót, vagyis a száraz hozzávalókat, majd a tálat tegyük félre
  3. Ezt követően egy másik közepes tálba dolgozzuk össze a cukrot, a tojást, az olajat, a narancshéjat, a narancslevet és a vanília kivonatot, vagyis a nedves hozzávalókat. Ügyeljünk rá, hogy a folyadékunk szép homogén legyen, a cukor is teljesen feloldódjon
  4. Végül adjuk hozzá a proseccot is, és pár mozdulattal keverjük el
  5. Most pedig a nedves anyagokhoz öntsük hozzá a száraz anyaokat tartalmazó tál tartalmát és dolgozzuk össze őket. Ügyeljünk rá, hogy a tészta-masszánk szép homogén állagú legyen
  6. Ha kész vagyunk, akkor a tészával nagyjából 2/3-ig töltsük fel a muffin formákat és tegyük be őket a sütőbe nagyjából 10 percig. Szúrópróbával tudjuk ellenőrizni, hogy a muffinok közepe is átsült-e?
  7. Ha elkészült a muffin, akkor várjuk meg, amíg teljesen kihűl majd készítsük el az öntetet
  8. Ehhez először is keverjük össze a porcukrot a proseccoval, amíg a prosecco és a cukor enyhén mézszerűen folyó krémet alkot
  9. Végül kenjük meg a muffinokat a krémmel, majd várjuk egy kicsit, amíg az öntett megszilárdul.
  10. Fogyasztásnál majd ügyeljünk rá, hogy a süti alkolholt tartalmaz!


Kész is vagyunk slightly smiling face