Recept ajánló

Narancsos, repás muffin

Panni
Panni
2021.03.16 00:00
Narancsos, repás muffin
Egy tökéletes édesség a nap megkezdéséhez a sárgarépás muffin, amiben minden jó benne van. Ha egy különlegesebb alkalomra szeretnénk desszerté varázsolni őket, akkor készítsünk el hozzá egy krémsajtos krémet és dísszitsük vele a muffinok tetejét, meglátjátok, igazán tökéletes lesz a végeredmény.

 

Hozzávalók

Muffinhoz:
Az opcionális krémhez:

Elkészítés:

  1. Először is reszeljük le a sárgarépát, hogy majd kéznél legyen a tészta összeállításánál. 
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, felső-alsó sütésen. 
  3. Egy tálban, habverővel, keverjük össze a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg habos nem lesz. 
  4. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével és keverjük el alaposan.
  5. Majd adjuk hozzá a sárgarépát, olajat, reszelt narancshéjat és az apróra vágott áfonyát. 
  6. Ha jól elkevertük a hozzávalókat, adjuk a tálhoz a zablisztet, sót, sütőport és a fahéjat. 
  7. Dolgozzuk el a tésztát és tegyük kivajazott muffin formába(vagyhasználhatunk papír formákat is). 
  8. Süssük készre a muffinokat 30 perc alatt, 180 fokon.

Az opcionális krémet nem csak a muffinok tetején, hanem mázként, a muffinokat körkösen beburkolva is használhatjuk. A krémhez keverjük össze a porcukor állagú eritritolt, a vajat és a krémsajtot. Díszítsük a krémmel a muffinokat és tegyünk őket egy keveset hűlni a hűtőbe, hogy a krém kicsit megdermedjen, majd tálaljuk őket. 

 

Jó étvágyat ;)