Recept ajánló

Narancsos zabkeksz

Panni
Panni
2022.06.21 00:00
Narancsos zabkeksz

Talán az egyik legjobb dolog egy étcsokoládéval - az elfogyasztásán kívül ;) - ha valami kedvenc, kissé eltérő, mondjuk savanykás, vagy csípős ízzel párosítjuk. Most ezek közül a narancsos változatra mutatok egy mintát. Ha te is szereted ezt az ízvilágot, akkor tarts velem, és próbáld ki ezt az isteni, omlós, zabpelyhes kekszet. Az elkészítése mindössze csupán fél óra, és meglátod a csaldátagjaid vagy barátaid is oda lesznek ettől a mennyei meglepetéstől ;)

 

Hozzávalók

 

További ízfokozó javaslatok

 

Elkészítés:

 

  1. Első lépésként melegítsük elő a sütőt 180 C°-ra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. 
  2. Ezt követően egy közepes edényben, dolgozzuk össze a vajat, cukrot, majd adjuk egyesével adjuk hozzá a tojásokat is a krémhez. Fontos, hogy alaposan keverjük el a tésztát, és keverés közben szép lassan adjuk hozzá a vaníliát és narancshéjat is.
  3. Most egy másik edényben, keverjük el a lisztet, a sütőport, sót, és a zabpelyhet (vagyis a száraz összetevőket).
  4. Ha megvagyunk a két edényben az összekevert száraz, illetve nedves komponensekkel, akkor most lassan dolgozzuk össze egybe a két tál tartalmát, és közben adjuk hozzá a kis darabokra vágott csokoládét is. Ha szeretnénk még fokozni az összhatást, akkor ízlés szerint akár más magvakat, szárított gyümölcsöket is adhatunk a kekszhez, de akkor ezeket most kell belekevernünk a masszába.
  5. Ha összeállt a kissé ragacsos, de egybeálló tészta, akkor formáljunk dió méretű golyókat, majd a két tenyerünk között lapítsuk ki őket és helyezzük őket a sütőpapírra
  6. Most pedig süssük készre a kekszeket nagyjából 10 perc alatt (aki kicsit ropogósabban szereti, az finoman megpiríthatja, de vigyázzunk, hogy a tészta ne égjen meg). Arra mindenképp figyeljünk, hogy a tészta szélkének már kicsit pirulnia kell, de a közepe ettől még lehet lágyabb marad és ez nem gond, hiszen ettől lesz omlós, puha állaga a keksznek.
  7. Nincs más hátra, mint hagyjuk kihűlni és kész is vagyunk!


Ennyi az egész, jó étvágyat hozzá slightly smiling face