Elkészítés:
- Egy edénybe keverjük össze a lisztkeveréket a citromhéjjal, majd tegyük félre.
- Egy másik edénybe törjük fel az egyik tojást és a másik három fehérjét majd alaposan keverjük el a 20g vízzel.
- Adjuk a tojásokhoz a száraz lisztkeveréket és gyúrjuk egy golyóvá a masszát. Pihentessük körülbelül félóráig.
- Ha letelt a pihentetési idő, egy lisztezett deszkán gyúrjuk ki a tésztát és egy pohár nyakának segítségével szaggassunk kör formájú fánkokat.
- A körök közepét kissé nyomkodjuk be az ujjunk segítségével, hogy majd a lekvárt tudjuk hova tölteni ha megsültek a fánkok.
- Melegítsük elő az olajat és mehet is a tészta bele sülni oldalanként 2-4 percre. ( Ha látjuk, hogy már pírul, fordítsuk meg).
- Tegyük ki papírkendőre a fánkokat, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj és már tálalhatjuk is őket.
Ízlés szerint tegyünk rá lekvárt, porcukrot vagy csokiöntetet, de fogyaszthatjuk magában is. Mindenhogy finom lesz.
Jó étvágyat.