Recept ajánló

Paleo Fánk

Panni
Panni
2020.12.01 00:00
Paleo Fánk
Igazi nagymama receptje ;), de ezúttal tej-, élesztő-,glutén- és hozzáadott cukortól mentes finomságként elkészítve.
Ha megkívántál valami ínyencséget, készítsd el te is ezt a nagyszerű fánk receptet csupán pár hozzávalóból és élvezd az igazi házi ízek kavalkádját.

 

Hozzávalók:

 

 

Elkészítés:

  1. Egy edénybe keverjük össze a lisztkeveréket a citromhéjjal, majd tegyük félre.
  2. Egy másik edénybe törjük fel az egyik tojást és a másik három fehérjét majd alaposan keverjük el a 20g vízzel. 
  3. Adjuk a tojásokhoz a száraz lisztkeveréket és gyúrjuk egy golyóvá a masszát. Pihentessük körülbelül félóráig.
  4. Ha letelt a pihentetési idő, egy lisztezett deszkán gyúrjuk ki a tésztát és egy pohár nyakának segítségével szaggassunk kör formájú fánkokat.
  5. A körök közepét kissé nyomkodjuk be az ujjunk segítségével, hogy majd a lekvárt tudjuk hova tölteni ha megsültek a fánkok.
  6. Melegítsük elő az olajat és mehet is a tészta bele sülni oldalanként 2-4 percre. ( Ha látjuk, hogy már pírul, fordítsuk meg).
  7. Tegyük ki papírkendőre a fánkokat, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj és már tálalhatjuk is őket.

Ízlés szerint tegyünk rá lekvárt, porcukrot vagy csokiöntetet, de fogyaszthatjuk magában is. Mindenhogy finom lesz. 
Jó étvágyat. grinning face with big eyes