Elkészítés:
- Egy edénybe keverjük össze a zabpehelylisztet, a mézet, az élesztőt és a langyos vizet. Használjunk hozzá robotgépet és addig keverjük, amíg kicsit habzó állaga nem lesz. Ezt a masszát pihentessük kb. 10 percig.
- Adjuk hozzá a tésztához a lisztet, olivaolajat és a sót majd keverjük el 5-7 percig, amíg egy összeálló tésztát nem kapunk. Tegyük a tésztát egy olivaolajjal kikent új edénybe.
- Fedjük le a tésztát egy konyharuhával és meleg helyen pihentessük 45-50 percet.
- Gyúrjunk vékony rudakat a tésztából majd forgassuk bele a tetszőleges ízesítésbe(mák,szezámmag, stb.).
- Hagyjuk meg a sütőpapírral bélelt tepsiben egy 10 percet pihenni, majd süssük barnára kb. 15 perc alatt. Figyeljük folyamatosan, hogy ne égjen meg, hiszen a sütési idő nagyban változhat a tészta vastagságától.
- Készen is vagyunk.
Hagyjuk kihűlni és fogyasszuk valami mártogatós szósszal 