Recept ajánló

Tiramisu

Panni
Panni
2021.06.29 00:00
Tiramisu
A tiramisu egy örök klasszikus, amit bárhol, bármikor bermelyikünk meg tudná enni. Ugye? Ezt a közkedvelt finomságot most egy kisebb csavarral mutatom meg nektek. Próbáljátok ki ti is, de ezúttal mogyorós kávéba mártott babapiskótával. Nem fogjátok megbánni, azt garantálom ;)

 

Hozzávalók

 

Elkészítés:

 

  1. Először is, készítsünk el négy hosszú kávét a mogyorós kávékapszulából és tegyünk hozzá 2 evőkanálnyi eritritolt. Tegyük félre, és hagyjuk teljesen kihűlni. 
  2. Vegyünk elő két közepes méretű edényt és válasszuk külön a 4 tojást. Egyik edényben a fehérjét, a másikba pedig a sárgáját. 
  3. Mérjük ki a maradék cukornak a felét és adjuk a tojássárgájához. Egy robotgép segítségével verjuk habossá, amíg ki nem fehéredik. 
  4. A tojásfehérjéhez adjuk egy csipetnyi sót és kezdjük azt is habbá verni. Adjuk hozzá a maradék cukrot és verjük minél keményebb habbá. Ha szeretnénk opciónálisan kis habfixálót is használhatunk. 
  5. A kimért mascarponét adjuk hozzá a tojássárgájához és keverjük el alaposan. Adjuk még a keverékhez egy kis vanília kivonatot is és dolgozzuk el a krémet. 
  6. A krém befejezéséhez dolgozzuk össze a fehérjés habot és a mascarponét. Ennél a lépésnél figyelni kell, hogy ne keverjük túl a krémet, nehogy túlságosan összetörjön a hab. 
  7. Végül nincs is más hátra, mint a tiramisu összeállítása. Kenjünk egy kis krémet a tepsi aljára majd mártsuk bele a babapiskótákat egyesével a kávéba és helyezzük a krémre. Tegyük tele a tepsi alját a piskótákkal és tegyünk rá egy újabb réteg krémet. Majd egy újabb szint piskota következik és egy újabb réteg krém. Végezetül alaposan szórjuk meg kakaóporral a süteményt és tegyük a hűtőbe egy éjszakára, vagy minimum 6 órára, hogy lehűljün és összeálljon.

Kész is van, jó étvágyat ehhez az igazi olaszos finomsághoz slightly smiling face