Recept ajánló

Túrós-almás táska

Panni
Panni
2021.09.14 00:00
Túrós-almás táska
Ezt a sütit mindenkinek ki kell próbálnia. Nem csak azért, mert 30 perc alatt kész van, de a krémes, fűszeres, almás töltelék igazán jó párosítás túróval és a leveles tésztával. Majd meglátjátok, hogy így magában is imádnivaló, de ha valami még különlegesebbet szeretnétek készíteni párosítsátok a friss, meleg süteményt egy gombóc hideg, vanília fagyival ... na az maga lesz a finomság kavalkád ;)

 

Hozzávalók

 

Az almához: 

A túróhoz:

A tésztához:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
  2. Tetszés szerint hámozzuk meg az almákat, és vágjuk fel apró darabokra. Tegyük őket egy kisebb lábosba és alacsony fokozaton kezdjük el főzni.
  3. Keverjük hozzá az eritritet, citromlevet, fahéjat és vaníliás cukrot. Fontos, hogy keverjük alaposan, amíg jól össze nem érnek az ízek.
  4. Készítsük el a túrós krémet is. Ehhez keverjük össze a tejfölt és a túrót, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is.
  5. A tésztákat hajtsuk ki és szeleteljük fel őket 5 sorba majd vágjuk a csíkokat is félbe, így egy csomag tésztából 10 db tészta kockát kapunk
  6. Kenjük meg a tis tészta téglalapok széleit egy tojással, hogy könnyebb legyen majd összeragasztani a két tésztalapot.
  7. Először tegyünk a tészták közepére egy kis halom túrós krémet, majd rakjunk rá az almás szószból is egy kis halmot. Végül túrós-almás halmokat zárjuk le egy darab tésztával és kenjük meg tojással a felső oldalát is, hogy szépen megpirulhasson majd a sütőben. Ha valaki kedvet érez hozzá, akár be is vagdoshatja a tészta tetejét, így még izgalmasabb lesz a sütés közben, ahogy kissé majdszétnyílnak a vágás mentén a sütijeink.
  8. Tegyük be a tepsit a sütőbe és süssük készre a táskákat 20 perc alatt.
  9. Végül ha szeretnétek, tálaláskor egy kis porcukorral is megszórhatjátok, vagy szervírozhatjátok akár hideg vanília fagylalttal is.

Jó étvágyat hozzá slightly smiling face