Recept ajánló

Vaníliás - túrós süti, palacsinta tésztából

Panni
Panni
2021.02.23 00:00
Vaníliás - túrós süti, palacsinta tésztából
Házias ízek, egészségesebb alapanyagokból. Mi most kicsit újra gondoltuk a palacsinta sütést és minden finomságot beletettünk ebbe a süteménybe.
Próbáld ki te is ezt az egyszerű receptet és élvezd az ízek harmonikus kavalkádját.

 

Hozzávalók

A palacsintához:
A töltelékhez:
Az öntethez: 
Tálaláshoz:
  • eper
  • tejszínhab

Elkészítés:

  1. Először keverjük el a 250g palacsinta alap port a 500g vízzel majd hagyjuk pihenni pár percre. 
  2. Forrósítsuk fel a serpenyőt és süssük ki a palacsintákat majd hagyjuk kihűlni.
  3. Amíg hűlnek a palacsinták, készítsük el a vaníliás öntetet. A 70g pudingpor keverjük el 300ml tejben és hagyjuk pihenni kb. 10 percre. Ha túl sűrű az öntet, akkor mindig adjuk hozzá egy kis tejet majd alaposan keverjük el, amíg el nem érjük a megfelelő sűrűséget.
  4. Az összeállítás előtt még keverjük össze a túrót, a citromhéjat és a cukorhelyettesítőt és egy mixer segítségével dolgozzuk el a hozzávalókat. Hogy krémesebb állaga legyen a tölteléknek, adjuk hozzá egy kis tejet, majd alaposan keverjük el. Ezután már állíthatjuk is össze a süteményt. 
  5. Kenjük meg a palacsintákat az ízesített túróval és helyezzük egy tepsibe. Én félbe vágtam a palacsintákat, hogy könnyebben tudjam őket elrendezni az edénybe, de ez opcionális lépés. Ha kész vagyunk az összes palacsinta kitöltésével, akkor öntsük rá a pudingot a palacsintara és süssük a sütőben 170 fokon 30 percig. Ha egy krémesebb süteményt szeretnénk, akkor külön süssük meg a túróval töltött palacsintákat, 170 fokon 30 percig, és csak ha kihűlt a palacsinta, öntsük rá a vanília pudingot. 

 

Tálaljuk tejszínhabbal ls friss gyümölcssel. Eperrel egyenesen ellenállhatatlan lesz ;)