Recept ajánló

Vegán málnás-vaníliás süti

Panni
Panni
2021.04.09 00:00
Vegán málnás-vaníliás süti
Egy könnyed tavaszi sütemény, amit egy óra alatt el tudsz készíteni! Próbáld ki te is ezt a málnás-vaníliás, vegán finomságot és készítsd el bármilyen alkalomra. Nem csak istenien finom, de kinézetre is igazán guszta!

 

Hozzávalók

A sütihez

A mázhoz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót és a sütőport, majd tegyük félre. 
  3. Egy másik tálban keverjük össze alaposan a a szójajoghurtot, tejet, a cukrot, a vaníliát és az olajat. 
  4. Dolgozzuk össze a két tál tartalmát és csak épp, hogy keverjük el. A málnát forgassuk bele a keményítőbe és keverjük el a tésztában, úgy hogy a gyümölcs en törjön össze. 
  5. Egy kiolajozott formába tegyük a tésztát majd helyezzük  a sütőbe sülni 45 percre, 180 fokon. Akkor tudjuk hogy jól átsült a tészta, ha a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki. 
  6. Amíg hűl a tészta, könnyen készítsük el a mázat hozzá. Keverjük össze a porcukrot, a tejet és a citromlevet és öntsük a már kihűlt süteményre. 

Ha szeretnénk díszítsük még pár darab málnával a tejét és várjuk meg, amíg a máz megdermed. Majd szeletelhetjük is.

Jó étvágyat hozzá ;)