Recept ajánló

Zabkenyér

Panni
Panni
2020.11.17 00:00
Zabkenyér
Próbáld ki egyszer, süsd meg többször ;)
Egy igazán jó zabkenyér recept a mindennapokra. Akár gluténmentesen is készíthető, gluténmentes lisztkeverékből és zabpehelyből.

 

Hozzávalók:

 

 

Elkészítés:

  1. Mérjük ki egy tálba a lisztet és adjuk hozzá az összes hozzávalót.
  2. Egy botmixer vagy kenyérdagasztó segítségével keverjük el, amíg össze nem áll.
  3. Gyúrjuk a tésztát 7-10 percig, és ne ijedjünk meg ha túl ragacsosnak érződik. 
  4. Egy kicsit kiolajozott tálba tegyük bele a golyóvá gyúrt tésztát és hagyjuk szobahőmérsékleten kelni egy órát. 
  5. Egy óra elteltével vegyük elő a tésztát és gyúrjuk át párszor majd formázunk belőle tetszőleges alakú kenyeret. Én egy téglalap alakú formában sütöttem, így annak megfelelően alakítottam. 
  6. Helyezzük bele a formába és hagyjuk újból kelni 60-90 percet. 
  7. A kelesztési idő végének közeledtével, melegítsük elő a sütőt 175 fokra. 
  8. Opcionálisan, itt egy tojásfehérjével meg lehet kenni a tetejét és leszórni zabpehellyel, így mutatósabb lesz a külseje. 
  9. Helyezzük a tésztát a sütőbe és süssük készre 30-40 perc alatt. Ha a teteje túl hamar barnulna, fedjük le alufólia.  
  10. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni és már szeletelhetjük is.

Jó étvágyat!