Tanácsadóink javaslatai

Fitten Emivel XXII. - 5 ok, hogy miért érdemes a pároddal sportolni!

Emese, triatlon edző, humán-kineziológus
Emese, triatlon edző, humán-kineziológus
Fitten Emivel XXII. - 5 ok, hogy miért érdemes a pároddal sportolni!

5 ok, hogy miért érdemes a pároddal együtt sportolnod!

 

1. Együtt lehettek

Általában mindenkinek rohanósak a hétköznapok, jössz-mész, dolgozol, bevásárolsz stb. Ezt nem is kell túl ragozni, mert mindenki ismeri. Viszont, ha beiktatsz egy-egy közös edzést, akkor máris több időt tudsz a pároddal tölteni, ami ráadásul élménnyel teli. Rengeteg izgalmas, változatos mozgásforma van, amik közül választani tudsz. (Korábbi blog-bejegyzésekből is válogathatsz, hátha itt találod meg a kedvenc sportodat.)

 

2. Motíváció

Biztosan számodra is motiváló lesz, ha a pároddal közösen mentek mondjuk tekerni vagy futni. A siker kulcsa a csapatmunka, hiszen figyelembe kell venni a másik teljesítményét, állóképességét. Ha megvan az összehang, akkor nem lehet gond, biztos segíteni fog a fejlődésetekben!

 

 

3. Emlékek

 

A közösen eltöltött (edzés) idő, sok közös élményt és emléket fog eredményezni. Például, ha elmentek kerékpározni, akkor álljatok meg a kedvenc helyeteken egy frissítőre vagy várjátok meg a naplementét stb. Rengeteg szuper élményt lehet így is gyűjteni.

 

 

4. Endorfin (boldogsághormon)

 

Erről pont az előző bejegyzésemben írtam. Szóval a fitt emberek boldogabbak! Ha pedig megosztod az edzés örömét a pároddal az még szuperebb lehet. Ennél is jobban összekovácsolhat benneteket a támogató ereje a közös edzésnek, biztos vagyok benne, hogy egyszer neki, aztán később pedig neked kell majd több motiválás hogy elindulj pl.: futni vagy, hogy tovább bírd. Ilyenkor nagyon jól jöhet a segítség és támogatás.

 

 

5. Megerősíthetek a kapcsolatotokat

 

Igazából az előbb felsoroltak mind ide tartoznak, mert a közös élményekkel és emlékekkel megerősíthetitek a kapcsolatotokat. Ehhez sok más „apróság” hozzájárulhat még, mint például a minőségi időtöltés együtt, vagy ahogy egymást segítitek a nehezebb napokon, szakaszokon.

 

Próbáljátok csak ki, meglátjátok szuper élményben lesz részetek!