Tanácsadóink javaslatai

Fitten Emivel VII. - Nordic Walking

Emese, triatlon edző, humán-kineziológus
Emese, triatlon edző, humán-kineziológus
Fitten Emivel VII. - Nordic Walking

Nordic Wlaking, ami lehet, hogy elsőre kicsit szokatlan még hazánkban, pedig nagyon hasznos találmány. Pár ezer forintért be lehet szerezni és, ha minden igaz, akkor sokáig a „társunk” marad.

De, hogy miért a Nordic walking?

 

Szuper eszköz, amit nagyon-nagyon ajánlok az idősebb korosztálynak is, mert tökéletes fizikai aktivitást nyújt, de nem terheli az ízületeket és a térdeket. Nincsenek káros mellékhatásai, a mozgás pedig erősíti az ízület környéki izmokat, így csökken az ízületek terhelése. Emellett a karmunkára is szükség van, így szinte az egész testünket át tudjuk mozgatni. Körülbelül az izmok 90%-át mozgatja meg! A rendszeres lendületes gyaloglásnak sok jótékony hatása van a szervezetünkre, mint például csökkenti a krónikus megbetegedések kialakulásának az esélyét. Növeli a tüdőkapacitást és emellett szuper zsírégető hatással bír.

 

A sok jó tulajdonsága mellett, szuper stresszoldó és a legjobb, hogy kint a szabadban MOST is lehet sétálni/túrázni. A friss levegő segít felfrissülni, a környezet pedig új impulzusokkal gazdagít. Legyen hó, erdő vagy a legközelebbi park, bárhol tudunk Nordic Walking-ozni! Baráti társasággal, jókat beszélgetve tökéletes program.

 

Tényleg mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom, mert szuper eszköz és rengeteg szép helyen lehet használni Magyarországon. Fedezzétek fel a környék szépségeit Nordic Walkinngal! A mi segítségünk ehhez, az hogy akár csak egy telefon segítségével tudsz rendelni a túrához könnyen magaddal vihető energia pótló és protein szeleteket. Szinte bárhol elférnek és egyszerűen elfogyaszthatók út közben. Na meg nagyon finomak, de teszteld, ha nem hiszed!