Tanácsadóink javaslatai

Fitten Emivel XV. - Merre induljak? Útvonalak, tippek kirándulóknak! 4. rész - Sóstói tanösvény

Emese, triatlon edző, humán-kineziológus
Emese, triatlon edző, humán-kineziológus
Fitten Emivel XV. - Merre induljak? Útvonalak, tippek kirándulóknak! 4. rész - Sóstói tanösvény

 

Merre induljak? Útvonalak, tippek kirándulóknak!

4. rész - Fehérvár-Sóstói tanösvény / Természetvédelmi terület

A Cerbona Élelmiszergyártó Kft. egy hazai cég, melynek az üzeme, raktára és irodái Székesfehérváron helyezkednek el. Így most egy olyan tanösvényt szeretnék bemutatni, ami közel van a Cerbonához és nagyon szép része a városnak.

Ez nem más, mint a Sóstói Tanösvény, ami az elmúlt 1-2 évben szuper felújításon esett át és még jobb és szebb lett. Ezt bátran kijelenthetem, mert rengeteget futottam már itt régebben is és tényleg szuper a változás. Lőszermentesítéssel és nádaratással kezdődött a rehabilitáció. Majd a tó medrét kellett rendebe tenni és a „felesleges” iszapból költőszigeteket alakítottak ki a madarak számára. A Természetvédelmi Területre több irányból lehet bemenni, ez senkit ne zavarjon meg. Ezen a térképen nagyon szépen rajta van minden és az összes útvonal is jól kivehető:

Forrás: https://sostoszekesfehervar.hu

 

Teljesen rendbe tették a tanösvényt és a hozzá tartozó fahidakat és a madárleseket is. Rengeteg új fát és cserjét ültettek, de épült még napozóstég, fitenszpark és játszótér is. Az egész környék nagyon szép és jól bejárható. Számos védett és fokozottan védett növény- és állatfaj megtalálható a területen. Interaktív táblák kalauzolnak végig az ösvényen, így még nagyobb élmény lesz a kirándulás.

Forrás: https://sostoszekesfehervar.hu

 

Remélem mindenki kedvet kapott, hogy felfedezze ezt a szép területet. A tanösvény szerencsére szabadon látogatható, de különböző programokon is rész tudtok venni.

 

 

Túracipőt & kulacsot fel! Na meg egy Cerbona finomságot hogy az energiával biztosan ne legyen gond! ;)