Tanácsadóink javaslatai

Fitten Emivel XXIV. - Túrázz megfelelő kiegészítőkkel!

Emese, triatlon edző, humán-kineziológus
Emese, triatlon edző, humán-kineziológus
Fitten Emivel XXIV. - Túrázz megfelelő kiegészítőkkel!

Túrázz megfelelő kiegészítőkkel!

 

Nagyszerű kikapcsolódás a túrázás, egyrészt mert kint vagy a szabadban jó levegőn, szép környezetben egy jó társasággal (vagy, ha magányra vágysz, akkor egyedül el tudsz vonulni.) Másrészt, pedig szuper aktív pihenés. Nem csak mozogsz, de közben jókat tudsz beszélgetni és szép képeket tudsz készíteni.

 

Szerencsére hazánkban rengeteg túraútvonal van, így könnyen tudsz válogatni a rövidebb-hosszabb és a könnyebben vagy nehezebben teljesíthetők közül. Érdemes azonban felkészülni, attól függetlenül, hogy melyiket választod, hiszen ezeken a helyeken jobb, úgy készülni, hogy nincs büfé és akkor nem ér meglepetés.

Szerencsére most már naposabb idő van, de ez gyakran változik és a folyadékpótlás hidegebb időben is ugyanolyan fontos! Látszólag a test nem igényel annyi folyadékot a hidegnek köszönhetően, de csak látszólag! A folyadékhiány komoly negatív élettani hatásokat produkálhat. Így én azt javaslom, hogy készülj kulaccsal vagy hidegebb időben egy jó minőségű termosszal, ami megőrzi a teád hőmérsékletét.

 

TIPP: én a szűrt vízbe citromot és uborkát (nyáron pedig szezonális gyümölcsöket) szoktam tenni, így nem olyan unalmas és egészségesebb is!

 

 

A folyadékpótlás mellett a kalóriabevitel is fontos, de ezt könnyedén megoldhatod, ha nem szeretnél szendvicseket vinni az útra. A klasszikusnak mondható Cerbona müzliszeletek mellett találsz az oldalunkon direkt sportoláshoz kifejlesztett szeleteket is, vagy éppen, ha mentes és/vagy vegán szeletre van szükséged, akkor abból is több íz elérhető. Ezeket pedig könnyű eltenni és könnyű megenni! Legalábbis nekem mindig könnyű megenni..:)

 

Ami pedig a ruházatot illeti, szerintem, ha tudod, hogy 1-2 alkalomnál többször fogsz menni, akkor érdemes beszerezni egy jó túracipőt, hiszen direkt erre lett kialakítva (sárosabb időben, pedig zseniális segítség). Amit még javaslok, az a technikai felső, mert ha megizzadsz, akkor nem a pamut póló fog rád tapadni, amitől könnyen meghűlhetsz. Ehhez is már könnyedén és jó áron hozzá lehet jutni.

 

Remélem meghoztam a kedvedet egy jó túrához!:)