Egy igazi őszi kedvenc, a fahéjas almás muffin, amit most zablisztből készítünk el. Belül puha és omlós, kívül pedig ropogós. Az illata garantáltan mindenkit a konyhába vonz.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és vajazzuk ki a muffin formát, vagy ha van muffin papírunk, akkor azt is nyugodtan használhatjuk.
Egy közepes edényben, keverjük össze a zablisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat. Ezt tegyük félre.
Egy külön edénybe keverjünk össze 2 teáskanálkanál zablisztet, egy teáskanál fahéjjal, majd adjuk hozzá az apróra vágott almákat és forgassuk meg benne alaposan.
Egy harmadik edényben alaposan dolgozzuk össze a vajat és a cukrot egy habverővel, amíg a massza ki nem fehéredik. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat és jól keverjük el. Végül adjuk hozzá a vaníliát.
Óvatosan forgassuk bele a lisztkeveréket a vajas masszába, a tejjel felváltva. Csak addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll, majd adjuk hozzá az alma darabokat és már önthetjük is a muffin formába. Körülbelül 2/3-3/4-ig öntsük tele a formákat és süssük 30 percig. A tészta akkor van kész, ha egy fogpiszkálót beleszúrunk és ahhoz nem ragad hozzá a tészta.
Míg sülnek a muffinok, elkészítjük a tetejükre a bevonatot, amitől igazán roppanósak lesznek. Egy kisebb tálban olvasszunk fel egy evőkanálnyi vajat, egy másikban pedig keverjünk össze egy evőkanálnyi kristálycukrot egy fél evőkanálnyi fahéjjal.
Ha már megsültek a muffinok, vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk egy kicsit kihűlni őket. Kenjük meg a tetejüket az olvasztott vajjal majd szórjuk meg őket a fahéjas cukorral.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.