Recept ajánló

Almás-fahéjas muffin

Panni
Panni
2020.11.03 00:00
Almás-fahéjas muffin
Egy igazi őszi kedvenc, a fahéjas almás muffin, amit most zablisztből készítünk el. Belül puha és omlós, kívül pedig ropogós. Az illata garantáltan mindenkit a konyhába vonz.

 

Hozzávalók:

  • 260g zabliszt
  • 2 teaskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 teáskanal fahéj
  • 2-3 alma 
  • 120g vaj
  • 130g cukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • Egy pohár tej

 

Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és vajazzuk ki a muffin formát, vagy ha van muffin papírunk, akkor azt is nyugodtan használhatjuk. 
    2. Egy közepes edényben, keverjük össze a zablisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat. Ezt tegyük félre. 
    3. Egy külön edénybe keverjünk össze 2 teáskanálkanál zablisztet, egy teáskanál fahéjjal, majd adjuk hozzá az apróra vágott almákat és forgassuk meg benne alaposan. 
    4. Egy harmadik edényben alaposan dolgozzuk össze a vajat és a cukrot egy habverővel, amíg a massza ki nem fehéredik. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat és jól keverjük el. Végül adjuk hozzá a vaníliát. 
    5. Óvatosan forgassuk bele a lisztkeveréket a vajas masszába, a tejjel felváltva. Csak addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll, majd adjuk hozzá az alma darabokat és már önthetjük is a muffin formába. Körülbelül 2/3-3/4-ig öntsük tele a formákat és süssük 30 percig. A tészta akkor van kész, ha egy fogpiszkálót beleszúrunk és ahhoz nem ragad hozzá a tészta. 
    6. Míg sülnek a muffinok, elkészítjük a tetejükre a bevonatot, amitől igazán roppanósak lesznek. Egy kisebb tálban olvasszunk fel egy evőkanálnyi vajat, egy másikban pedig keverjünk össze egy evőkanálnyi kristálycukrot egy fél evőkanálnyi fahéjjal. 
    7. Ha már megsültek a muffinok, vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk egy kicsit kihűlni őket. Kenjük meg a tetejüket az olvasztott vajjal majd szórjuk meg őket a fahéjas cukorral. 

Voilá, kész is vagyunk slightly smiling face