A húsvéti készülődéshez hozzátartozik a kalácssütés, de most mi megmutatjuk neked, hogy dobd fel és alakítsd át kedvenc kalács recepted egy igazi desszerté. Múlt héten megsütöttük a gluténmentes fonott kalácsot, ami alapján ezt a süteményt is el tudjátok készíteni, de most egy újabb, szénhidrátcsökkentett tartalmú kalácsnak a receptjét osztom meg veletek.
Először is elkészítjük a kalácsot. Keverjünk minden hozzávalót össze egy nagyobb tálban és a habverő dagasztó fejével gyúrjuk, amíg a tészta fényes nem lesz. Ha kész, formáljuk egy golyóvá és pihentessük lefedve, meleg helyen, kb 40 percig. (nagyjábólkétszer akkora kell, hogy legyen)
Ha megkelt a tészta, válasszuk két felé és sodorjuk hosszabb rudakat belőle, amit majd négyes fonással fonjunk össze. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük át a kalácsot és kenjünk meg a tojásos-vizes kenettel.
Tegyük az előmelegített sütőbe sülni 180 fokon 40 percig. Ha pirul a kalács lefedhetjük alufóliával, hogy ne égjen meg.
Ha kihűlt a kalács, vágjuk vastagabb szeletekre és kockázzuk fel, majd tegyük félre.
Olvasszuk fel a vajat, ami a galuska készítéséhez kell, és keverjük össze az eritritolt a darált dióval.
Mártsuk a kalács kockákat a vajba először, majd pedig forgassuk bele a dióba. Ismételjük meg folyamatosan, amíg el nem fogy a kalács és a helyezzük egy tepsibe a már fedett kockákat.
Süssük meg a sütőben a galuskát 180 fokon 30 percig, és addig készítsük el a vaníliás öntetet.
Keverjük össze a vanília sodó összes alapanyagát egy lábasban, majd közepes hőfokon keverjük el a tűzön, amíg be nem sűrűsödik. Egy kicsit hígabb puding állagot kell, hogy kapjunk.
Ha megsült a sütőben a tészta, tálaljuk tányéron és öntsünk rá vanília sodót.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.