Itt a barack szezon. Ha valami egyszerű és könnyed desszertre vágysz, süsd meg te is ezt a gyümölcsös finomságot. A habkönnyű piskóta és a sárgabarack olyan tökéletes kombináció, amelyről neked sem szabad lemaradni!
Hozzávalók
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
- Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéhez adjunk egy csipet sót és verjük kemény habbá.
- A tojássárgáját a cukorral és vaníliás cukorral, szintén egy habverővel verjük fel.
- Először keverjük el a lisztben a sütőport, majd szitáljuk hozzá a tojássárgás habhoz. Fontos, hogy jó alaposan keverjük el.
- Végül pedig adjuk hozzá a tésztához a fehérjét is, szintén óvatosan, figyelve arra, hogy ne törjön szét. Fontos, hogy ezúttal viszont csak addig keverjük, amíg el nem dolgozzuk.
- Vágjuk vékony szeletekre a barackot és díszítsük vele a tészta tetejét.
- Végül tegyük be a tésztát a sütőbe sülni 30 perce. Figyeljünk rá, hogy a sütés közben lehetőleg ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert ettől tészta összeeshet.
- Ha kész a tészta, vegyük ki és hagyjuk kihűlni!
Kész is van, már fogyaszthatjuk is, jó étvágyat!