Recept ajánló

Könnyed barackos piskóta

Panni
Panni
2021.07.20 00:00
Könnyed barackos piskóta
Itt a barack szezon. Ha valami egyszerű és könnyed desszertre vágysz, süsd meg te is ezt a gyümölcsös finomságot. A habkönnyű piskóta és a sárgabarack olyan tökéletes kombináció, amelyről neked sem szabad lemaradni!

 

Hozzávalók

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéhez adjunk egy csipet sót és verjük kemény habbá.
  3. A tojássárgáját a cukorral és vaníliás cukorral, szintén egy habverővel verjük fel.
  4. Először keverjük el a lisztben a sütőport, majd szitáljuk hozzá a tojássárgás habhoz. Fontos, hogy jó alaposan keverjük el.
  5. Végül pedig adjuk hozzá a tésztához a fehérjét is, szintén óvatosan, figyelve arra, hogy ne törjön szét. Fontos, hogy ezúttal viszont csak addig keverjük, amíg el nem dolgozzuk.
  6. Vágjuk vékony szeletekre a barackot és díszítsük vele a tészta tetejét. 
  7. Végül tegyük be a tésztát a sütőbe sülni 30 perce. Figyeljünk rá, hogy a sütés közben lehetőleg ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert ettől tészta összeeshet.
  8. Ha kész a tészta, vegyük ki és hagyjuk kihűlni!

 

Kész is van, már fogyaszthatjuk is, jó étvágyat!