Recept ajánló

Bögrés, almás zabkuglóf

Panni
Panni
Bögrés, almás zabkuglóf
Egy igazán téli, illatos sütemény receptet hoztam Nektek, amit a kuglóf forma még látványosabbá varázsol. Ráadásul szerintem vendégvárónak is tökéletes lehet, csak arra figyelj, hogy aztán tényleg maradjon a vendégeknek is. ;) Elkészíteni is nagyon egyszerű, a méréshez is csak egy bögre kell majd, így valóban pillanatok alatt össze lehet állítani ;)

 

Hozzávalók

 

 

Elkészítés:

  1. Első lépésként keverd össze egy tálba az összes száraz hozzávalót. (liszt, zabpehely, cukor, só, fahéj, sütőpor, szódabikarbóna, dió vagy bármilyen mag/aszalvány).
  2. Ezután egy másik tálba reszeld le az almákat (én a héját is rajta szoktam hagyni, de ez ízlés kérdése). TIPP: ha nincs kedved reszelni, akkor csinálhatod késes aprítóban is, csak figyelj oda, hogy ne “daráld” le túlságosan. 
  3. Majd ehhez keverd hozzá a tejet, olajat és a vanília kivonatot. 
  4. Következő lépésként dolgozd össze a két tál tartalmát, vagyis a neves alapanyagokhoz add hozzá a száraz részt. 
  5. Miután jól összedolgoztad és sikerült masszává keverned őket, kenj ki egy kuglóf formát és öntsd bele a masszát.
  6. Ezútán az előmelegített sütőben süsd 180°C-on, kb 15-20 percig, vagyis addig, amíg az egész tészta át nem sül. Fogpiszkálóval tudod ellenőrizni, hogy a tészta közepe is megsüljön. Tipp: Én először lefedve sütöm 180 fokon és a kihűlt kuglófot rácson pihentetem. 
  7. A megsült kuglófot a sütőből kivéve várd meg míg kihül és a tetejét ízlés szerint hintsd meg porcukorral. Tipp: Ha igazán édesszájúak vagytok, tálaláskor kínálhatod krémmel, lekvárral is ;)

Ennyi az egész, jó étvágyat!