Recept ajánló

Chilis-paradicsomos tészta

Panni
Panni
Chilis-paradicsomos tészta
Ebéd 15 perc alatt? Igen, és nem is akármilyen! Készítsd el te is ezt az isteni, csípős tésztát csupán pár hozzávalóból és úszd meg a rohanós hétköznapok főzéseit. Az eredmény pedig garantált. Próbáld ki Te is!

 

Hozzávalók

 

  • 1 csomag chilipaprikás tészta
  • Ízlés szerinti mennyiségben paradicsomszósz
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet szárított oregánó
  • 1 csipet szárított bazsalikom
  • só, szintén ízlés szerint
  • bors
  • friss petrezselyem
  • 600 ml víz
  • parmezán/sajt
  • fél vösörhagyma
  • Tipp: szalonna, ha még háziasabb ízekre vágysz!

 

Elkészítés:

  1. Első lépésként aprítsd fel a szalonnát és egy serpenyőben kezd el pirítani (ha nem szeretnél bele szalonnát, akkor ezt a lépést hagyd ki.)
  2. Majd aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát és vagy a szalonna zsírján vagy, ha nem használtál szalonnát, akkor olívaolajon pirítsd üvegesre. 
  3. Amíg pirul a hagyma, addig forrald fel a (600 ml) vizet.
  4. Most szórd a hagymákra a tasak tartalmát majd öntsd rá a forró vizet és add hozzá az olívaolajat.
  5. Amikor már kezdi magába szívni az összes vizet a tészta, vedd kisebbre a lángot és öntsd hozzá a paradicsomszószt.
  6. Ezután fűszerezd ízlés szerint: sóval, borssal, zöldfűszerrel 
  7. Utolsó lépésként pedig rottyantsd össze és már kész is! (Ha nem találod elég puhának a tésztát, akkor önts még hozzá egy kis vizet és főzd addig, amíg meg nem puhul).
  8. Végül tálald ízlés szerint parmezánnal/más sajttal, petrezselyemmel. 

Ennyi az egész, jó étvágyat!