Ebéd 15 perc alatt? Igen, és nem is akármilyen! Készítsd el te is ezt az isteni, csípős tésztát csupán pár hozzávalóból és úszd meg a rohanós hétköznapok főzéseit. Az eredmény pedig garantált. Próbáld ki Te is!
- 1 csomag chilipaprikás tészta
- Ízlés szerinti mennyiségben paradicsomszósz
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet szárított oregánó
- 1 csipet szárított bazsalikom
- só, szintén ízlés szerint
- bors
- friss petrezselyem
- 600 ml víz
- parmezán/sajt
- fél vösörhagyma
- Tipp: szalonna, ha még háziasabb ízekre vágysz!
Elkészítés:
- Első lépésként aprítsd fel a szalonnát és egy serpenyőben kezd el pirítani (ha nem szeretnél bele szalonnát, akkor ezt a lépést hagyd ki.)
- Majd aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát és vagy a szalonna zsírján vagy, ha nem használtál szalonnát, akkor olívaolajon pirítsd üvegesre.
- Amíg pirul a hagyma, addig forrald fel a (600 ml) vizet.
- Most szórd a hagymákra a tasak tartalmát majd öntsd rá a forró vizet és add hozzá az olívaolajat.
- Amikor már kezdi magába szívni az összes vizet a tészta, vedd kisebbre a lángot és öntsd hozzá a paradicsomszószt.
- Ezután fűszerezd ízlés szerint: sóval, borssal, zöldfűszerrel
- Utolsó lépésként pedig rottyantsd össze és már kész is! (Ha nem találod elég puhának a tésztát, akkor önts még hozzá egy kis vizet és főzd addig, amíg meg nem puhul).
- Végül tálald ízlés szerint parmezánnal/más sajttal, petrezselyemmel.
Ennyi az egész, jó étvágyat!