Recept ajánló

Citromos zabpite

Panni
Panni
2021.03.26 00:00
Citromos zabpite
Ez a süti kell a húsvéti asztalra!
Készítsd el te is ezt a gyümölcsös finomságot a családnak, húsvét alkalmából. 
Zabpehelylisztből és sok-sok citromból egy igazi frissítő és könnyed desszert az ünnep asztalra.

 

Hozzávalók

A pitéhez:
  • 150 g zabpehelylisizt + kb. 80 g az adagoláshoz
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • csipet só
  • 120 g kókuszolaj
A töltelékhez:
  • 4 tojás
  • 4 tojássárgája
  • 4 citrom reszelt héja
  • 4 citrom leve
  • 80 g méz
  • 80 g kókuszolaj

 

Elkészítés:

  1. A pitéhez minden alapanyagot keverjünk össze egy tálban és addig adjunk hozzá zablisztet, amíg egy puhább golyót nem kapunk. 
  2. Egy 30cm-es átmérőjű piteformát kenjünk ki vajjal vagy olajjal és nyomkodjuk szét benne a tésztát. Szurkáljuk meg villával a tésztát és tegyük be a sütőbe sülni. 
  3. 180 fokon 15 perc alatt süssük készre a tésztát. 
  4. A töltelékhez keverjünk össze mindent egy labasban és közepes lángon kezdjük el főzni. Folyamatosan keverjük, míg össze nem kezd állni a citromos krém. Ha összesűrűsödött, vegyük le a lángról és hagyjuk kihűlni. 
  5. Ha már kihűlt a krém, egy szitán át passzírozzuk át és tegyük a tölteléket a zab formába. 
  6. Tegyük a hűtőbe minimum 2 órára és szeleteljük, amint megdermedt.

Kész is, jöhet a nyuszi! Jó étvágyat ;)