Hozzávalók:
A sütihez:
A forgatáshoz:
Elkészítés:
- Olvasszuk meg a vajat és a csokoládét egy tálban, majd keverjük habosra a cukorhelyettesítővel, amennyire csak tudjuk.
- Adjuk hozzá egyesével a tojásokat majd jól keverjük el a tésztát.
- Keverjük hozzá a vaníliát és a tejet és megint alaposan keverjük el.
- Egy külön tálban, szitáljuk le a lisztet és a kakaóport, majd adjuk hozzá a sütőport. Keverjük el jól.
- 3-4 részletben dolgozzuk össze a két edény tartalmát, majd mikor összeáll a tészta, adjuk hozzá az aszalt meggyet és gyúrjuk egy golyóvá.
- Pihentessük a tésztát a hűtőben egy órán át, hogy könnyebb legyen formázni.
- Gyúrjuk kisebb golyókat, amit először cukorba majd porcukorba forgassuk. Helyezzük a golyókat egy sütőpapírral bélelt tálcára és süssük készre őket 180 fokon, 15 perc alatt.
Kiegészítés:
Az utolsó lépésnél, a kétszeres cukorba forgatás fontos, hiszen így marad szép fehér a külseje. Ha azonban nem fontos ez számunkra és nem szeretnénk túl sok cukrot használni, elég csak egyszer eritritolba mártanunk és attól is finom, ropogós lesz a külseje.
Kész is