Recept ajánló

Csokis-Diós Banánkenyér Zabpehelylisztből

Panni
Panni
2020.10.21 00:00
Csokis-Diós Banánkenyér Zabpehelylisztből
Akinek a sütés a mindene az most megtalálhatja a kedvencét! A banánkenyér igazi szívetmelengető finomság, olyannyira, hogy nálunk nincs olyan hét, hogy valaki ne kérdezne rá a családban, hogy Panni mikor sütsz újra? Próbáljátok ki ti is. Persze ezt a receptet is tovább lehet ízesíteni még aszalt gyümölcsökkel vagy apró csokoládé darabokkal, kinek kinek ízlése szerint.

Hozzávalók:

  • teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 115g vaj(szobahőmérsékleten)
  • 150g barna cukor
  • 2 tojás(szobahőmérsékleten)
  • 80g natúr joghurt
  • 4 nagy, érett banán
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • csokoládé és dió ízlés szerint

 

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 C fokra és kenjünk ki egy 22cm x 12cm-es sütőformát vajjal, majd tegyük félre.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, a sütőporral és a fahéjjal. 
  3. Egy külön tálban, habverő segítségével, magas fokozaton keverjük ki a vajat a barna cukorral, amíg az csomómentes és krémes állagú nem lesz. Közép fokozaton, folyamatos keverés mellet, először adjuk hozzá a tésztához egyesével a tojásokat, majd a natúr joghurtot, a pépesé tört banánokat, és végül a valíliakivonatot. Kapcsoljuk a habverőt alacsony fokozatra és lassan dolgozuk bele a száraz mixet a már elkevert alapanyagokba, amíg lisztcsomókat nem látunk. Ekkor már nem kell túl keverni és csak a dió és a csokoládé apróra vágott darabjainak a beleforgatása marad hátra. 
  4. A tésztát az előmelegített tepsibe helyezzük, és 60-65 percig sütjük. 30 perc elteltével lazán takarjuk le a kenyeret alumíniumfóliával, hogy megakadályozzuk a tetejének és az oldalának a túl barnulását. A kenyér elkészült, amikor a közepébe helyezett fogpiszkálóra nem ragad rá a tészta. Ha jónak találjuk, vegyük ki a kenyeret a sütőből és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. 
  5. Fogyasszátok egészséggel

Gluténmentes verzióhoz használjunk gluténmentes Cerbona zabpelyhet, amit liszté tudunk darálni.

 

Jó étvágyat