Recept ajánló

Citromos-cukkinis kenyér

Panni
Panni
2022.01.04 00:00
Citromos-cukkinis kenyér
A citrom és a cukkini egy harmonikus kombináció amellyel legtöbbször főételekben találkozhatunk. Most azonban egy olyan változatot mutatok nektek, ami bár kevésbé ismert, de ennek ellenére igazán finom. Ez a kenyér kellően savanykás lesz a citromtól, a cukkini pedig megadja neki a megfelelő puhaságot! Süsd meg te is ezt az egyszerű finomságot, amit ezúttal ráadásul mandulaliszt felhasználásával készíthetsz el, hogy még ellenállhatatlanabb legyen.

Hozzávalók

 

 

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 C° fokra, és béleljünk ki egy kis sütőformát.
  2. Egy nagy keverőtálba adjuk hozzá a tojást, a citrom héját és levét (a héját először a lé kicsavarása előtt), a mézet, a sütőport, a szódabikarbónát, a vanília kivonatot és a sót. Habverővel keverjük össze, amíg a keverék habos nem lesz.
  3. Ezután adjuk hozzá a keverékhez a cukkinit és a mandulalisztet, és egy spatulával újból keverjük össze, de ezúttal óvatosan végezzük a keverést.
  4. Következő lépésként öntsük bele a tésztát az előzőleg előkészített tepsibe, és süssük körülbelül 50 percig.  A tészta kellő átsülését úgy ellenőrizhetjük, hogy egy fogpiszkálót szúrunk a közepébe és ha tisztán tudjuk kihúzni, akkor a tésztánt teljesen átsült és elkészült.
  5. Végül vegyük ki a kenyeret a sütőből, és tegyük át egy hűtőrácsra hűlni 10 percre.

Ezt követően már szeletelhetjük is, jöhetnek a rajongók, jó étvágyat hozzá slightly smiling face