A citrom és a cukkini egy harmonikus kombináció amellyel legtöbbször főételekben találkozhatunk. Most azonban egy olyan változatot mutatok nektek, ami bár kevésbé ismert, de ennek ellenére igazán finom. Ez a kenyér kellően savanykás lesz a citromtól, a cukkini pedig megadja neki a megfelelő puhaságot! Süsd meg te is ezt az egyszerű finomságot, amit ezúttal ráadásul mandulaliszt felhasználásával készíthetsz el, hogy még ellenállhatatlanabb legyen.
Hozzávalók
- Melegítsük elő a sütőt 170 C° fokra, és béleljünk ki egy kis sütőformát.
- Egy nagy keverőtálba adjuk hozzá a tojást, a citrom héját és levét (a héját először a lé kicsavarása előtt), a mézet, a sütőport, a szódabikarbónát, a vanília kivonatot és a sót. Habverővel keverjük össze, amíg a keverék habos nem lesz.
- Ezután adjuk hozzá a keverékhez a cukkinit és a mandulalisztet, és egy spatulával újból keverjük össze, de ezúttal óvatosan végezzük a keverést.
- Következő lépésként öntsük bele a tésztát az előzőleg előkészített tepsibe, és süssük körülbelül 50 percig. A tészta kellő átsülését úgy ellenőrizhetjük, hogy egy fogpiszkálót szúrunk a közepébe és ha tisztán tudjuk kihúzni, akkor a tésztánt teljesen átsült és elkészült.
- Végül vegyük ki a kenyeret a sütőből, és tegyük át egy hűtőrácsra hűlni 10 percre.
Ezt követően már szeletelhetjük is, jöhetnek a rajongók, jó étvágyat hozzá