Van jobb kombó a csokis-epernél? Szerintünk ez a nyerő páros! Ha valami igazán finom és szezonális édességre vágysz, ne habozz és készítsd el te is ezt a finom csokitortát, sok-sok eperrel!
Hozzávalók
A tortához
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 c fokra és béleljünk ki egy tortaformát vagy sütőformát sütőpapírral.
- Egy közepes edényben, keverjük el a liszteket, a kakaóport és a sót majd adjuk hozzá a mézet és a kókuszolajat. Dolgozzuk el az alapanyagokat alaposan, amíg egy kissé ragacsos tésztát kapunk.
- Nyomkodjuk el a tésztát a tortaformában úgy, hogy mindenhol egyenlő vastagságú legyen, majd tegyük be a sütőbe sülni 15 perce. Ha készre sült a torta alapja, tegyük félre és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Míg hűl a tészta, készítsük el a csokikrémet. A mikróban vagy egy lábasban forrósítsuk fel a joghurtot és öntsük rá a darabokra vágott étcsokira. Keverjük el a krémet alaposan és öntsük rá a kihűlt tésztára. Tegyük be a hűtőbe minimum 1 órára, hogy az egész torta megszilárduljon.
Végső lépésként pedig dekoráljuk friss eperrel, és fogyasszuk egészséggel