Recept ajánló

Fahéjas-diós kuglóf

Panni
Panni
2021.08.10 00:00
Fahéjas-diós kuglóf
Már rég készítettünk kuglófot, ráadásul ezt a receptet nektek is ki kell próbálnotok. Akár egy reggeli, akár egy délutáni kávé mellé, egy szelet ebből a kuglófból biztosan jól fog esni. Ha pedig még különlegesebbé szeretnétek tenni a receptet, készítsetek hozzá tejszínből és porcukorból, könnyed habot és így dobjátok fel a desszertet.

 

Hozzávalók

 

  • 200 g vaj
  • 220 g cukor
  • 4 db tojás
  • 340 g liszt
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 200 g tejföl
  • 2 teáskanál vanília kivonat(és/vagyvanília őrlemény)
  • 200 g dió
  • 2 evőkanál fahéj
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
  2. Egy közepes edényben, habverővel, körülbelül 5-7 perc alatt, közepes fokozaton keverjük krémesre a vajat a cukorral.
  3. Egyesével keverjük a vajas krémhez a tojásokat, és jól dolgozzuk el őket a masszában. 
  4. Adjuk az alaphoz a vaníliát is, és azt is dolgozzuk el.
  5. A lisztet keverjük el a sütőporral és egy csipet sóval, majd a tejföllel felváltva keverjük a már elkevert tésztához. Nagyjából 3 adakontént tudjuk alaposan elkeverni.
  6. Vajazzunk ki egy kuglóf formát és merjük az aljába a tészta 1/3 részét.
  7. Szórjuk meg apró darabokra vágott dióval és fahéjas cukorral majd tegyünk rá egy újabb réteg tésztát. Ha megvagyunk, ismételjük meg egy újabb harmadnyi tésztával ... A tetejére már csak a tésztát merjünk és ne szórjuk meg újabb dióval vagy cukorral, nehogy a sütőben túlságosan megégjen.
  8. Süssük készre kb 60 perc alatt. Teszteljük szúró próbával a tésztát, és ha késznek találjunk, tegyük ki hűlni.

 

Kész is, jó étvágyat hozzá ;)