Már rég készítettünk kuglófot, ráadásul ezt a receptet nektek is ki kell próbálnotok. Akár egy reggeli, akár egy délutáni kávé mellé, egy szelet ebből a kuglófból biztosan jól fog esni. Ha pedig még különlegesebbé szeretnétek tenni a receptet, készítsetek hozzá tejszínből és porcukorból, könnyed habot és így dobjátok fel a desszertet.
Hozzávalók
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
- Egy közepes edényben, habverővel, körülbelül 5-7 perc alatt, közepes fokozaton keverjük krémesre a vajat a cukorral.
- Egyesével keverjük a vajas krémhez a tojásokat, és jól dolgozzuk el őket a masszában.
- Adjuk az alaphoz a vaníliát is, és azt is dolgozzuk el.
- A lisztet keverjük el a sütőporral és egy csipet sóval, majd a tejföllel felváltva keverjük a már elkevert tésztához. Nagyjából 3 adakontént tudjuk alaposan elkeverni.
- Vajazzunk ki egy kuglóf formát és merjük az aljába a tészta 1/3 részét.
- Szórjuk meg apró darabokra vágott dióval és fahéjas cukorral majd tegyünk rá egy újabb réteg tésztát. Ha megvagyunk, ismételjük meg egy újabb harmadnyi tésztával ... A tetejére már csak a tésztát merjünk és ne szórjuk meg újabb dióval vagy cukorral, nehogy a sütőben túlságosan megégjen.
- Süssük készre kb 60 perc alatt. Teszteljük szúró próbával a tésztát, és ha késznek találjunk, tegyük ki hűlni.
Kész is, jó étvágyat hozzá ;)