Itt a farsang, áll a bál. És itt az is idő, hogy elkészítsük ezeket az isteni mini fánkokat.
Ez a recept elkészíthető gluténemtesen és csökkentett cukorral, így aztán nem kell visszafognod magad.
A fánkokat ízesítheted lekvárral vagy különböző szószokkal, mi most csokiöntetet és porcukrot használtunk. De ha meg inkább fel akarod dobni a fánkokat, elkészítheted akár töltött formában is. Ha már kihűltek a fánkok egy nyomózsák segítségével töltsd meg a kis golyókat és kész is vagy.
Mérjük ki a lisztkeveréket, adjuk hozzá a citromhéjat és keverjük el jól.
Egy külön edényben alaposan keverjük össze a tojásokat a vizzel.
Részletekben adagoljuk hozzá a tojásokhoz a lisztkeveréket és keverjük csomómentesre a tésztát. Próbáljuk meg egy golyóvá gyúrni,majd hagyjuk pihenni kb. 20 percig.
Lisztezzünk be egy gyúró felületet és kb. 2 cm vastagságúra gyúrjuk ki a tésztát. Egy kis kör alakú nyomóval szúrjunk ki kis köröket a tésztából és már süthetjük is a fánkokat az olajban.
Forró olajban süssük a fánkokat amíg barnára nem sülnek. A tészta hamar átsül, így figyeljünk arra, hogy ne égjenek meg és sütés közben forgassuk őket az egyenletes sütés érdekében.
Várjuk meg, amíg kihűlnek a fánkok és tálaljuk őket porcukorral és csokiöntettel.
Jegyzetek:
Ha nincsen kör alakú kinyomó formánk, használhatunk bármilyen kupakot vagy vághatjuk ki a formát késsel.
A fánkokat süthetjük sima étolajban vagy akár kókuszolajban is. Az eredmény ugyan olyan finom lesz.
Ha gluténmentesen szeretnénk elkészíteni a fánkokat, akkor figyeljünk arra, hogy a tészta kinyújtásához is gluténmentes lisztet használjunk.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.