Egy egyszerű sütemény, amit akár vegánként is fogyaszthatunk ha elhagyjuk a fehércsokis öntetett. Dobjuk fel az esős napokat ezzel a díszes finomsággal!
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra és készítsünk elő/olajozzunk ki egy közepes méretű tortaformát
Keverjük össze a lisztet, cukrot, vanília aromát, sót és sütőport alaposan majd adjuk hozzá a vízet, mandulatejet és az olajat. Keverjük csomómentesre a tésztát.
Tegyük a tésztát a tortaformába és süssük készre 40 perc alatt.
Ameddig hagyjuk hűlni a tésztát, készítsük el a fehércsokis öntetet. Olvasszuk fel a csokit majd keverjük hozzá a joghurtot.
Egy lábasban forraljuk fel a meggyet és egy szitán passzírozzuk át a gyümölcsöt.
Kenjük el a fehércsokis krémet a torta tetején és csepegtessük rá a sűrű meggy levet. Egy fogpiszkálóval húzzuk szét a meggy cseppeket, így díszítve a süti tetejét.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.