Ha február, akkor farsang, ha farsang, akkor pedig fánk :) Bár a fánkról sokszor a tocsogó olaj juthat az eszedbe, de én most hoztam Neked egy sokkal egészségesebb verziót, amivel igazán nem lehet mellé lőni! Ez a mostani túrófánk zabliszttel, zabpehellyel készül és kókuszzsírban kell majd kisütni. Ettől pedig az egész olyan könnyeddé és finommá válik, hogy szerintem egyből dupla adaggal kezdj hozzá ;)
Próbáld csak ki Te is!
- Első lépésként ha nagyon rögös a túró, amivel dolgozni szeretnél, akkor nyomkodd szét egy villa segítségével.
- Majd ehhez keverd apránként hozzá a többi alapanyagot egy kanál segítségével. Ne ijedj meg, ragacsos masszát kell kapnod.
- Közben kezdj el felhevíteni kókuszolajat.
- Következő lépésként nedves kézzel formázz a masszából kis golyókat és tedd óvatosan a kókuszolajba. Vigyázz, nehogy a forró olaj a nedvességtől kifusson!
- Eután pedig pár perc alatt süsd aranybarnára őket.
- Végül a megsütött golyókat tedd egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, és várd meg míg kihűlnek!
Mindössze ennyi az egész, kész is vagyunk, jó étvágyat!