Recept ajánló

Fitt túrófánk (farsangra)

Panni
Panni
Fitt túrófánk (farsangra)
Ha február, akkor farsang, ha farsang, akkor pedig fánk :) Bár a fánkról sokszor a tocsogó olaj juthat az eszedbe, de én most hoztam Neked egy sokkal egészségesebb verziót, amivel igazán nem lehet mellé lőni! Ez a mostani túrófánk zabliszttel, zabpehellyel készül és kókuszzsírban kell majd kisütni. Ettől pedig az egész olyan könnyeddé és finommá válik, hogy szerintem egyből dupla adaggal kezdj hozzá ;) 
Próbáld csak ki Te is!

 

Hozzávalók

 

 

Elkészítés:

  1. Első lépésként ha nagyon rögös a túró, amivel dolgozni szeretnél, akkor nyomkodd szét egy villa segítségével. 
  2. Majd ehhez keverd apránként hozzá a többi alapanyagot egy kanál segítségével. Ne ijedj meg, ragacsos masszát kell kapnod.
  3. Közben kezdj el felhevíteni kókuszolajat.
  4. Következő lépésként nedves kézzel formázz a masszából kis golyókat és tedd óvatosan a kókuszolajba. Vigyázz, nehogy a forró olaj a nedvességtől kifusson!
  5. Eután pedig pár perc alatt süsd aranybarnára őket.
  6. Végül a megsütött golyókat tedd egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, és várd meg míg kihűlnek!

 

Mindössze ennyi az egész, kész is vagyunk, jó étvágyat!