Recept ajánló

Gluténmentes mini sajttorta

Panni
Panni
2021.04.13 00:00
Gluténmentes mini sajttorta
Egy igazi egészséges, tavaszi finomság, ami tökéletes akár reggelire, akár desszertnek. Olyan gyorsan elkészíthető, hogy nincs kifogás, ki kell próbálnod!

 

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez:
  • 200 g mascarpone
  • 80 g joghurt
  • 3 evőkanál méz
  • 1 tojás
  • Vaníliakivonat

A díszítéshez

  • friss áfonya

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
  2. Keverjük össze az összes alapanyagot az alaphoz majd merjünk 1-1 kanállal a muffinformába. Az ujjainkat használva, nyomkodjuk bele a zabos alapot a formába. 
  3. Tegyük be a sütőbe 10 percre és várjuk meg, míg kihűl a tészta. 
  4. Egy másik tálba keverjük össze a krémhez az alapanyagokat. Ne keverjük túl a krémet, csak épp, hogy minden el legyen dolgozva.
  5. Merjük a krémet a muffin formákba és süssük készre a sütiket 25-30 perc alatt 180 fokon. Akkor van kész ha már összeállt és nem folyékony a krém.

Ha kihűlt, díszítsük friss gyümölccsel és fogyasszátok egészséggel!