Recept ajánló

Gluténmentes pisztáciás zabkocka

Panni
Panni
2021.03.02 00:00
Gluténmentes pisztáciás zabkocka
Most egy nagyon egyszerű, de igazán különleges, és finom sütit mutatok nektek, amit ezúttal gluténmentes változatban készítek el. Próbáljátok ki és meglátjátok a pisztácia és a zab mennyire finom együtt. Ráadásul a tavasz üdvözleteként még egy kis kókuszreszelékkel is fokozhatjuk a hangulatot.

 

Hozzávalók

Elkészítés:

  1. Egy mixer segítségével daráljuk le a zabpelyhet, diót és pisztáciát. 
  2. Rakjuk át egy keverőtálba a darált keveréket és adjuk hozzá a mézet meg az olivaolajat, majd alaposan keverjük össze.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk át a pisztáciás mixet és nyomkodjuk le, hogy egy egyenletes felülete legyen a tésztának. 
  4. Szórjuk meg kókuszreszelékkel a tetejét és tegyük be a tepsit az előmelegített sütőbe. 
  5. Süssük készre a zabkockákat 10 perc alatt, 180 fokon. 

Ha kicsit édesebben szeretnénk, tálaljuk extra mézzel. 

 

Jó étvágyat ;)