Most egy nagyon egyszerű, de igazán különleges, és finom sütit mutatok nektek, amit ezúttal gluténmentes változatban készítek el. Próbáljátok ki és meglátjátok a pisztácia és a zab mennyire finom együtt. Ráadásul a tavasz üdvözleteként még egy kis kókuszreszelékkel is fokozhatjuk a hangulatot.
- Egy mixer segítségével daráljuk le a zabpelyhet, diót és pisztáciát.
- Rakjuk át egy keverőtálba a darált keveréket és adjuk hozzá a mézet meg az olivaolajat, majd alaposan keverjük össze.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk át a pisztáciás mixet és nyomkodjuk le, hogy egy egyenletes felülete legyen a tésztának.
- Szórjuk meg kókuszreszelékkel a tetejét és tegyük be a tepsit az előmelegített sütőbe.
- Süssük készre a zabkockákat 10 perc alatt, 180 fokon.
Ha kicsit édesebben szeretnénk, tálaljuk extra mézzel.
Jó étvágyat ;)