Recept ajánló

Gluténentes pizzás rúd

Panni
Panni
2021.06.08 00:00
Gluténentes pizzás rúd
Itt a nyár, itt a jó idő! Végre lehet grillezni, vendégeket várni, és ilyen finomságokat sütni. Ez a pizzás rúd a legjobb vendégváró nassolnivaló, ami könnyen és gyorsan tudsz elkészíteni és mindemellett még gluténmentesen is! Ha valami más tennél rá, próbáld ki különböző ízesítésekkel. 

 

Hozzávalók

 

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. 
  2. A lisztkeveréket keverjük össze a vízzel és a citromlével, de csak annyira, hogy összeálljon a tészta. Nem kell megijedni, ha kicsit ragadosabb a tészta.
  3. Pihentessük a tésztát 10 percig. 
  4. A 10 perc elteltével vegyük ki az edényből a tésztát és egy lisztes felületen gyúrjuk át majd egy sodrófával nyújtsuk ki.
  5. Vágjuk kis rúdakra a tésztát és helyezzük át egy sütőpapírral bélelt tepsire. 
  6. Kenjük meg a rúdakat a paradicsomszósszal, majd szórjuk meg őket ízlés szerint magvakkal és a sajttal.
  7. Tegyük be a tésztát a sütőbe 15 percre alsó-felső sütésen, vagy süssük addig, míg roppanós nem lesz a tészta.

Kész is, jó étvágyat hozzá slightly smiling face