Itt a nyár, itt a jó idő! Végre lehet grillezni, vendégeket várni, és ilyen finomságokat sütni. Ez a pizzás rúd a legjobb vendégváró nassolnivaló, ami könnyen és gyorsan tudsz elkészíteni és mindemellett még gluténmentesen is! Ha valami más tennél rá, próbáld ki különböző ízesítésekkel.
- Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
- A lisztkeveréket keverjük össze a vízzel és a citromlével, de csak annyira, hogy összeálljon a tészta. Nem kell megijedni, ha kicsit ragadosabb a tészta.
- Pihentessük a tésztát 10 percig.
- A 10 perc elteltével vegyük ki az edényből a tésztát és egy lisztes felületen gyúrjuk át majd egy sodrófával nyújtsuk ki.
- Vágjuk kis rúdakra a tésztát és helyezzük át egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Kenjük meg a rúdakat a paradicsomszósszal, majd szórjuk meg őket ízlés szerint magvakkal és a sajttal.
- Tegyük be a tésztát a sütőbe 15 percre alsó-felső sütésen, vagy süssük addig, míg roppanós nem lesz a tészta.
Kész is, jó étvágyat hozzá