Egy olyan nyári desszerttel készültem, ami biztosan Neked is ízleni fog, mert simán variálhatod kedved szerint. Hagyhatod kicsit savanykásabbra vagy akár egyszerűen felturbózhatod édesre is, ha épp azt szereted. Ez a könnyed, gyümölcsös, granolás krém reggelire IS tökéletes választás. Szóval szerintem egyből dupla adagot csinálj! ;)
Elkészítés:
- Első lépésként a joghurtot és a mascarponét keverd össze robotgéppel és adj hozzá 1-2 evőkanál eritritet
- Utána egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd tedd rá a félbevágott szilvákat és süsd addig, amíg a szilvák felülete megkaramellizálódik. Közben a hatás fokozása érdekében szórd meg 1-2 evőkanál eritrittel
- Ezt követően a kész szilvákat tedd ki egy vágódeszkára és aprítsd fel őket. Ezután jöhet is a desszert összeállítása.
- A tálaláshoz a desszeretet üvegpohárban, de akár hagyományos kistányéron is porciózhatod. Először is alulrahelyezz egy réteg mascraponés krémet, amit szórj meg granolával és mandulával. Ennek a tetejére tedd az apróra vágott szilvát. (Ha tálra teszed, akkor hagyhatod nagyobb darabokban is a gyümölcsöt)
TIPP: csurgass rá a serpenyőben maradt eritrites, szilvás vajas mártásból egy kicsit, vagy, ha édesebben szeretnéd, akkor egy kis mézzel bolondítsd még meg.
Kész is vagyunk, jó étvágyat hozzá