Recept ajánló

Granolás sült szilva

Panni
Panni
2022.08.16 00:00
Granolás sült szilva
Egy olyan nyári desszerttel készültem, ami biztosan Neked is ízleni fog, mert simán variálhatod kedved szerint. Hagyhatod kicsit savanykásabbra vagy akár egyszerűen felturbózhatod édesre is, ha épp azt szereted. Ez a könnyed, gyümölcsös, granolás krém reggelire IS tökéletes választás. Szóval szerintem egyből dupla adagot csinálj! ;)

 

Hozzávalók

 

 

Elkészítés:

 

  1. Első lépésként a joghurtot és a mascarponét keverd össze robotgéppel és adj hozzá 1-2 evőkanál eritritet 
  2. Utána egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd tedd rá a félbevágott szilvákat és süsd addig, amíg a szilvák felülete megkaramellizálódik. Közben a hatás fokozása érdekében szórd meg 1-2 evőkanál eritrittel
  3. Ezt követően a kész szilvákat tedd ki egy vágódeszkára és aprítsd fel őket. Ezután jöhet is a desszert összeállítása.
  4. A tálaláshoz a desszeretet üvegpohárban, de akár hagyományos kistányéron is porciózhatod. Először is alulrahelyezz egy réteg mascraponés krémet, amit szórj meg granolával és mandulával. Ennek a tetejére tedd az apróra vágott szilvát. (Ha tálra teszed, akkor hagyhatod nagyobb darabokban is a gyümölcsöt)
    TIPP: csurgass rá a serpenyőben maradt eritrites, szilvás vajas mártásból egy kicsit, vagy, ha édesebben szeretnéd, akkor egy kis mézzel bolondítsd még meg.

Kész is vagyunk, jó étvágyat hozzá slightly smiling face