Ebben a hőségben mi csak valami igazán hűsítő és frissítő finomságra vágyunk. Ha te is így vagy ezzel, akkor készítsd el te is velünk ezt az igazán nyári desszertet csupa finom és egészséges hozzávalóból.
- Első lépésként, minimum 4-5 órával a süti elkészítése előtt áztassuk be a kesudiót vízbe, hogy megpuhuljon.
- Egy turmixgépben keverjük össze a zabpelyhet, mandulalisztet, pekándiót, kókuszolajat, fahéjat és az eritritolt. A keveréknek kicsit ragacsos állaga kell, hogy legyen!
- Egy közepes méretű tortaformát kenjünk ki kókuszolajjal majd nyomkodjuk el egyenletesen benne a tésztát.
- A 180 fokra előmelegített sütőben, süssük kissé meg a tésztát 10 perc alatt és várjuk meg amíg kihűl.
- Amíg hűl a tészta, készítsük el az epres krémet. A turmixba keverjük el az epret, a mézet, a kesudiót és a citrom levét, amíg krémesebb állagú krémet nem kapunk.
- Öntsük az eperkrémet a tésztára és kenjük el egyenletesen. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy teljesen megszilárduljon és már szeletelhetjuk is. Ha igazán frissítő élményt szeretnénk akkor a fagyasztóba is tehetjük és akkor kész is a fagyitorta.
Remélem ti is igazi nyári ízbombának érzitek majd, jó étvágyat hozzá