Recept ajánló

Hajdinalisztes muffin

Panni
Panni
2022.04.05 00:00
Hajdinalisztes muffin

Sütöttél már sütit hajdinalisztből? Ha nem, akkor itt az idő próbáld ki most, egy egyszerű muffin recepttel. A hozzávalókból egy könnyed, puha tésztá kapunk, ami teljes összhangban van az áfonya savanykás, gyümölcsös frissességével. Igazi tavaszi finomság vár rátok, próbáld csak ki ;)

 

Hozzávalók

 

Elkészítés:

 

  1. Első lépésként melegítsük elő a sütőt 180 C° fokra. 
  2. Ezt követően keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, és sót egy tálban vagyis a száraz összetevőket.
  3. Majd egy másik edénybe, botmixer segítségével keverjük habosra a vajat, tojásokat, és a tejet, vagyis a nedves hozzávalókat
  4. Most lassan dolgozzuk össze a két tál tartalmát, és addig keverjük amíg a tészta csomómentessé nem válik
  5. Ha elkészültünk és a tésztánt homogén állagúvá vált, akkor óvatosan forgassuk bele az áfonyákat. Fontos, hogy lassú, nagy mozdulatokkal dolgozzunk és vigyázzunk rá, hogy ne törjük őket össze
  6. Végül kanalazzuk a tésztát a muffin formákba, és tegyük a sütőbe őket nagyjából 15 percre sülni
  7. Ha megsültek, várjuk meg, amíg kihűl a tészta, és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.


Mindössze ennyi az egész, kész is vagyunk slightly smiling face