Sütöttél már sütit hajdinalisztből? Ha nem, akkor itt az idő próbáld ki most, egy egyszerű muffin recepttel. A hozzávalókból egy könnyed, puha tésztá kapunk, ami teljes összhangban van az áfonya savanykás, gyümölcsös frissességével. Igazi tavaszi finomság vár rátok, próbáld csak ki ;)
Elkészítés:
- Első lépésként melegítsük elő a sütőt 180 C° fokra.
- Ezt követően keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, és sót egy tálban vagyis a száraz összetevőket.
- Majd egy másik edénybe, botmixer segítségével keverjük habosra a vajat, tojásokat, és a tejet, vagyis a nedves hozzávalókat
- Most lassan dolgozzuk össze a két tál tartalmát, és addig keverjük amíg a tészta csomómentessé nem válik
- Ha elkészültünk és a tésztánt homogén állagúvá vált, akkor óvatosan forgassuk bele az áfonyákat. Fontos, hogy lassú, nagy mozdulatokkal dolgozzunk és vigyázzunk rá, hogy ne törjük őket össze
- Végül kanalazzuk a tésztát a muffin formákba, és tegyük a sütőbe őket nagyjából 15 percre sülni
- Ha megsültek, várjuk meg, amíg kihűl a tészta, és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Mindössze ennyi az egész, kész is vagyunk