Recept ajánló

Halloween-i zabkeksz

Panni
Panni
2021.10.26 00:00
Halloween-i zabkeksz
Egy ötletes, és kreatív süti receptjét mutatom meg nektek az idei halloweeni bulira. Ez az zabkeksz csak pár alapanyagból, kevés idő alatt is elkészíthető, és egész biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog. A kekszeket alkalomtól és kedvetektől függően dekorálhatjátok, így bármilyen alkalomra tökéletes lesz majd! Gyere, készítsd el te is ;)

 

Hozzávalók

 

A tésztához:
  • 280 g liszt
  • 50 g zabpehely
  • 100 g barnacukor
  • 220 g vaj
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 250 g joghurtos-fehércsokis bevonó

 

Elkészítés:

  1. Először is béleljünk ki két tepsit sütőpapírral
  2. Majd keverjük össze a vajat, a barna cukrot és a sót egy keverőtálban. Fontos, hogy alacsony sebességen kezdjük a keverést, amíg a vaj össze nem keveredik a cukorral, és tökéletesen sima lesz (ez általában 1-2 perc). Ha szép, homogén krémet kaptunk, adjuk hozzá a lisztet és a zabot is, de újra kis sebességgel keverjünk, amíg szép síma tésztát kapunk. Azonban fontos, hogy ne keverjük túl se a tésztát! Ha úgy érezzük, hogy kicsit puhává akar válni, akkor egy kis liszt hozzáadásával tudjuk az állagát javítani
  3. Ha kész vagyunk, akkor gyúrjuk ki a tésztát egy enyhén lisztezett felületen, egyenletes vastagságúra
  4. Ezt követően egy kör alakú kivágó mintával vágjuk ki a kekszeket. Igazából használhatunk bármilyen kerekre hasonlító formát, de akár késsel is vághatunk mintákat a tésztából. Amilyen mintákat vágunk olyan alakú kekszeink lesznek
  5. Tegyük a kekszeket a tepsibe, és tegyük a hűtőbe pihenni nagyjából 20 percre
  6. Közben melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és ha letelt a 20 perc akkor tegyük be a kekszeket sülni körülbelül 20-30 perce
  7. Közben figyeljük a sütiket, és szükség szerint forgassuk meg őket, ha szükség van rá. Ha már kezdenek aranybarnárvá válni, akkor ki is vehetjük őket. Hagyjuk kihűlni, és addig készítsük el a bevonó krémet
  8. Ehhez először olvasszunk fel vízgőz fölött 200-300 g fehér csokoládét és mártsuk bele a kekszeket. Ha színes kekszet szeretnénk, akkor használjunk kevés ételszínezéket is használhatunk. Halloween alkalmából a legizgalmasabb, ha narancsszínűre színeztük a kekszeket. Ehhez a bevonóhoz adjunk egy csepp sárga és piros színezéket, majd alaposan keverjük el. Az eredmény egy szép narancs szín lesz. Ha szeretnétek még teltebbé tenni a színt, akkor maximum újabb 1-2 csepp hozzáadásával és elkeverésével fokozhatjátok a színt
  9. Ha még tovább szeretnétek dekorálni a kekszeket, akkor ehhez a legjobb egy dekorációs cukor-toll, mert evvel a legegyszerűbb mintákat rajzolni a sütik felületére

Kész is vagyunk, jó étvágyat hozzá, jöhetnek a vendégek slightly smiling face