Ebbe a sütibe raktunk bőven kakaót! Ha valami gyorsra, egyszerűre, és finomra vágysz, süsd meg te is ezt a kuglófot és meglátod, az egyik legfinomabb sütid lesz ;) Tökéletes egy délutáni nasinak, vagy reggelire, akár desszertként a kávéd mellé. Már önmagában is isteni, de ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, kóstold meg valamelyik csökkentett cukortartalmú lekvárral.
Hozzávalók
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 170 C fokra.
- A tojássárgákat válasszuk szét és keverjük el az olajjal.
- Ha már alaposan eldolgoztuk a hozzávalókat, adjuk hozzá a cukrot és a vízet, és keverjük tovább.
- Egy külön tálban, keverjük el a lisztben a sütőport, adjuk hozzá a citromhéjat, majd dolgozzuk össze a két edény tartalmát.
- A tojásfehérjéket habverővel verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá őket a masszához. Fontos, hogy óvatosan, de alaposan dolgozzuk el a kapott masszát.
- A kuglóf formát vajazzuk ki majd a tészta felét öntsük bele a formába. Ha szeretnénk aszalt áfonyát tenni a sütibe, akkor szórjuk meg a tésztát az első réteg után, egy marék áfonyával.
- A maradék tésztába keverjük el a kakóport egy kevés olajjal, majd merjük bele a formába.
- Végül tegyük be a sütit a sütőbe 45 percre sülni, és szúrópróbával teszteljük, hogy rendesen átsült-e.
Kész is, jöhetnek a kuglóffalók, jó étvágyat hozzá