Recept ajánló

Igazán csokis kuglóf

Panni
Panni
2021.09.28 00:00
Igazán csokis kuglóf
Ebbe a sütibe raktunk bőven kakaót! Ha valami gyorsra, egyszerűre, és finomra vágysz, süsd meg te is ezt a kuglófot és meglátod, az egyik legfinomabb sütid lesz ;) Tökéletes egy délutáni nasinak, vagy reggelire, akár desszertként a kávéd mellé. Már önmagában is isteni, de ha még  különlegesebbé szeretnéd tenni, kóstold meg valamelyik csökkentett cukortartalmú lekvárral.

 

Hozzávalók

 

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 170 C fokra.
  2. A tojássárgákat válasszuk szét és keverjük el az olajjal. 
  3. Ha már alaposan eldolgoztuk a hozzávalókat, adjuk hozzá a cukrot és a vízet, és keverjük tovább. 
  4. Egy külön tálban, keverjük el a lisztben a sütőport, adjuk hozzá a citromhéjat, majd dolgozzuk össze a két edény tartalmát. 
  5. A tojásfehérjéket habverővel verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá őket a masszához. Fontos, hogy óvatosan, de alaposan dolgozzuk el a kapott masszát.
  6. A kuglóf formát vajazzuk ki majd a tészta felét öntsük bele a formába. Ha szeretnénk aszalt áfonyát tenni a sütibe, akkor szórjuk meg a tésztát az első réteg után, egy marék áfonyával.
  7. A maradék tésztába keverjük el a kakóport egy kevés olajjal, majd merjük bele a formába. 
  8. Végül tegyük be a sütit a sütőbe 45 percre sülni, és szúrópróbával teszteljük, hogy rendesen átsült-e.

Kész is, jöhetnek a kuglóffalók, jó étvágyat hozzá slightly smiling face